Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Американський волонтер та громадський діяч Девід Пластер відвідав бібліотеку



24 квітня 2018 року інформаційно-ресурсний центр “Вікно в Америку” Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відвідали американський волонтер та громадський діяч Девід Пластер/David Plaster та івано-франківський волонтер Андрій Філіпчук, один із засновників громадської організації “Культурно-освітнє товариство інвалідів “УМГ”.

    Гості ознайомилися з діяльністю центру “Вікно в Америку”, його можливостями та фондами. Адже Девід Пластер планує з вересня 2018 року розпочати курс англійської мови для працівників поліції та воїнів АТО, а також впровадити деякі екологічні проекти в місті Івано-Франківську.
    Девід Пластер – колишній військовий медик, воював в Іраку, а зараз — пенсіонер, має українське коріння, з юності звик спілкуватися з нашою заокеанською діаспорою, тому вільно володіє українською. В Україну Пластер приїхав 2012 року й настільки прикипів до неї душею, що про повернення у США поки що не думає. Із початком війни на Донбасі він разом з нашими громадянами заснував у Києві громадську організацію «Аномалія». До цього як професійний військовий медик першим проектом запустив програму підготовки українських фахівців з тактичної медицини, яка працює й досі.
    Другим проектом стали безкоштовні курси англійської для демобілізованих і діючих учасників бойових дій. Загальне охоплення — біля п’яти тисяч ветеранів.
    У Львові, за ініціативи  Девіда Пластера, почав діяти ще один клуб “Drinkin’ Bros Ukraine” для підтримки ветеранів та тих, хто  планує повертатись з армійського  життя в цивільне. Це  – українська версія проекту американських ветеранів війни. Мета: завчасно об’єднати ветеранів АТО і тих, хто може найближчим часом демобілізуватися, задля того, щоб полегшити перехід у цивільне життя, яке часто жорстоке до ветеранів (робота, сім’я, проблеми з алкоголем та багато іншого). Тут завжди можна розраховувати на підтримку, поради, жарти та небайдуже плече побратима, який добре розуміє твоє становище і здатен допомогти ще й психологічно краще за лікарів.
    На черзі – місто Івано-Франківськ, де Девід Пластер планує здійснити чимало проектів і залучити до них бібліотеку та її відвідувачів.

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка