Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Скарби нації: пам'ятки історії та культури Прикарпаття



У відділі краєзнавчої літератури експонується книжково- ілюстративна виставка, присвячена відзначенню Міжнародного Дня пам'ятників та історичних місць "Скарби нації: пам'ятки історії та культури Прикарпаття".

Цей День встановлений Асамблеєю Міжнародної ради з питань охорони пам'ятників і визначних місць (ІКОМОС) в 1983 році, створеною при ЮНЕСКО. На пострадянському просторі цей день відзначається з 18 квітня 1984 року. В період становлення української державності та відродження нації, коли Україна повинна увійти до спільноти європейських країн, особливої уваги набуває справа цивілізованого, шанобливого ставлення до історичних міст і архітектурної й містобудівної спадщини, осередками якої вони є.

Це свято, спрямоване на популяризацію підвищення обізнаності з розмаїттям культурної спадщини України, та свого краю зокрема, та необхідністю її збереження для подальших поколінь.  Цей день також є нагодою привернути увагу суспільства до проблем, пов'язаних з охороною культурної та історичної спадщини.

Наш край теж відзначився у переліку об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО, а саме - Церква Святого Духа у місті Рогатині та Церква Різдва Пресвятої Богородиці у селі Нижній Вербіж Коломийського району.

Збереження пам'яток історії та культури важливе завдання для сьогодення. Адже лише якщо ми будемо добре знати наше минуле, відтворювати його з усіма - як світлими, так і темними - сторонами, заповнювати прогалини національної історії, тоді ми будемо спроможні забезпечити надійні форпости для нашого майбутнього.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка