Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Можливості навчання за кордоном



12 квітня 2018 року в приміщенні центру культури та мистецтв «Відродження», місто Тисмениця Івано-Франківська область, пройшов форум лідерів учнівського самоврядування Тисменицького району. Гостею форуму була Жирик Людмила Іванівна, заступник директора з питань автоматизації та інформаційного забезпечення бібліотечних процесів і євроінтеграції Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка.

Л. Жирик проінформувала лідерів учнівського самоврядування про перспективи, можливості та фінансування  освіти за кордоном. Оскільки в бібліотеці діє ряд міжнародних проектів, таких  як інформаційно-ресурсний центр «Вікно в Америку» та спільний проект з Goethe-Institut в Україні «Мова. Культура. Німеччина», то особливого значення було надано можливостям навчання в Сполучних Штатах Америки і в Німеччині. Було представлено Консультативний центр мережі EducationUSA у Києві, який входить до мережі більш ніж 450 центрів по всьому світу, що надають точну, об'єктивну і неупереджену інформацію про всі акредитовані американські вищі навчальні заклади у США та проводять консультації щодо вступу до коледжів та університетів у США. Центр спонсорується Державним департаментом США за підтримки Посольства США в Україні та адмініструється Американськими Радами з міжнародної освіти ACTR/ACCELS.

Високоякісна освіта у Німеччині - основа для успішної кар'єри в Україні та в усьому світі. Програма «Міст до вищої освіти у Німеччині» дозволяє вступити до німецького вищого навчального закладу відразу після завершення школи, не відвідуючи додаткові підготовчі курси та не складаючи іспитів.

Починаючи з 2015 року університети-партнери Німеччини щорічно виділяють для програми «Міст до вищої освіти у Німеччині» відповідну кількість місць. Ті учні, які успішно закінчили програму підготовки до навчання в університеті, можуть подавати заявки на вступ безпосередньо в університет Німеччини. Також заплановано, що після завершення навчання у Німеччині буде надаватися підтримка для продовження навчання або з працевлаштування в Україні.

 «Міст до вищої освіти у Німеччині» - це стипендійна програма, яка готує учнів, починаючи з 9-го класу з високим середнім балом, у першу чергу, з математики, інформатики, природничих та технічних дисциплін (MINT) та володінням німецькою мовою на рівні починаючи з А2. Передбачається мовна і фахова підготовка, ознайомлення з особливостями викладання, навчання та перебування в університетському містечку, а також із соціальним життям.

 

Оновлено 29-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка