Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Творча зустріч з Євгеном Бараном – до 30-ліття літературної діяльності



11 квітня 2018 р. в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася творча зустріч з головою обласної організації НСПУ, заслуженим працівником культури України Євгеном Бараном, яка присвячена 30-річчю творчої діяльності, а також презентації його книги «Говорить Євген Баран ...».

Директор бібліотеки Людмила Бабій з великою приємністю і шаною представила гостям Євгена Барана як відомого письменника, вченого і педагога, члена Національної спілки письменників України, а з 2009 р. - голову її обласної організації. Господиня книгозбірні зазначила, що презентоване видання є своєрідним звітом автора перед собою та громадськістю, результатом його літературної діяльності.

Модератор зустрічі - український поет, прозаїк, журналіст, секретар НСПУ, заслужений працівник культури України Ярослав Ткачівський щедро заінтригував присутніх творчістю автора, оскільки сам зачитував фрагменти з презентованого видання.

За 30 років Євген Баран видав близько півтори тисячі публікацій та більше 15 книг.

У своєму виступі літературний критик зазначив, що пише афоризми ще з 2015 року і зауважив, що з плином часу вони стають все коротшими.

Нова книга «Говорить Євген Баран ...» є вже третім його виданням у форматі невеличких щоденникових медитацій та афоризмів, своєрідним підсумком суджень та роздумів після таких же книжечок кишенькового формату - «Недописана книга...» та «Недописана книга...частина инча». Але третя книжка, на відміну від двох попередніх, просякнута нотками сентиментальності - її Євген Баран присвятив своїм батькам.

Особливістю його «медитаційних» книжок є те, що їх можна читати з будь-якої сторінки, бо кожен афоризм є, по суті, самостійним. Назва «Говорить Євген Баран» має своє логічне пояснення: автор книжки виголошує ті думки, якими володіє його свідомість в певні моменти.

Високо відгукнувся про літературну працю Євгена Барана міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків: «Літературним критиком бути не легко, треба мати можливість читати дуже багато літературних творів і вміти робити з прочитаного правильні висновки. Робота зроблена колосальна. А ще пан Євген має таку рису: завжди каже правду... Таких людей є мало. Дуже важливо бути таким, яким ти є насправді».

Своїми враженнями, роздумами та міркуваннями про нове видання ділилися численні гості зустрічі, а саме: професор Степан Хороб, академік Володимир Качкан, заступник начальника управління культури, національностей та релігій ОДА Мирослава Корнелюк,  голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України Михайло Косило, голова обласної організації Національної спілки художників України Микола Якимечко, заступник начальника відділу взаємодії із ЗМІ книговидання управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Дарія Кухарчук, письменники Степан Процюк, Василь Бабій, Оксана Тебешевська, Ярослав Ясінський, видавець і головний редактор журналу ,,Золота Пектораль" (м. Чортків). Вони відзначали величезну працелюбність, глибину думки, тверду національну позицію Євгена Барана.

Присутні мали можливість насолодитися спілкуванням з письменником, а також побажати йому творчих успіхів на майбутнє.

На завершення презентації Євген Баран щиро подякував обласній бібліотеці за багатолітню тісну співпрацю. Письменник, за його словами, нічого не вартий без бібліотеки, а бібліотека - без письменника. Адже разом вони захищають українське слово і роблять його доступним для широкого кола читачів.

Світлини

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка