Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Великодні свята на Прикарпатті



У відділі краєзнавчої літератури обласної універсальної наукової бібліотеки до Великодніх свят розгорнуто книжкову виставку-огляд "Великодня радість землю обіймає: Воскресіння Христове на Прикарпатті".

   Великдень, Пасха, Христове Воскресіння – найочікуваніше світле весняне свято. З Великоднем традиційно пов'язана значна кількість народних повір'їв, прикмет і обрядів, які формувалися століттями.
   Відзначають Великдень по різному в різних країнах світу й навіть різних регіонах України. Перед Великоднем у всіх родинах печуть смачні паски та фарбують писанки. За легендою, у цей день навіть сонце довше не заходить, тому в Україні свято Воскресіння називається Великдень. Смертю смерть поправши, Син Божий воскрес для вічного буття. Тому три дні так радісно звучить вітання: «Христос воскрес!» і у відповідь: «Воістину воскрес!»          Це свято є символом чистоти і оновлення, символом порятунку й віри, символом перемоги добра над злом. Адже воно завжди нагадує нам, що після терпінь і приниження приходить піднесення і радість, милосердя й відпочинок. Страждань багато і здається їх не перетерпіти, але Христос вчить нас воскрешати себе мудрістю і терпимістю, вчить  перемагати зло спокоєм та  добротою, бо що може бути сильнішим за Любов, Віру, Розважність і Слово. Слова вбивають і воскрешають, приносять надію або зневір’я. Але треба вміти віднаходити добрі слова, добрі книжки, які б воскрешали й очищували, які б осідали у серці й нашіптували мелодію віри, надії, вдячності, світла, тепла та прагнення змінити світ на кращий.
   Щиро вітаємо усіх користувачів бібліотеки зі святом Христового Воскресіння і запрошуємо  до  відділу краєзнавчої літератури на перегляд виставки-огляд «Великодня радість землю обіймає: Воскресіння Христове на Прикарпатті».

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка