Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Поетичне слово Світлани Ткачук звучало в обласній бібліотеці



20 березня 2018 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася творча зустріч з прикарпатською поетесою Світланою Ткачук, учасницею літературної студії «Бистрінь» з Надвірної.

«Я - тендітна гілочка народу.

Зрощена на правді - не брехні.

Всім на зло, собі у нагороду

Візьму слово і його пісні»

                        Світлана Ткачук

Модератор зустрічі - письменниця Власта Власенко представила присутнім поетесу Світлану Ткачук - члена літературної студії «Бистрінь» з м. Надвірна, лауреата літературної премій ім. Бориса Горбатова у м. Северодонецьку 1987року, вчительку української мови та літератури. Вона охарактеризувала її першу поетичну збірку «Осіння партитура» та рукопис ще не виданих поезій «Нитка для Тесея». Книжка «Осіння партитура» вийшла ще у 2012 році і вже найшла свого читача, а рукопис - це нові вірші, які авторка писала впродовж декількох років. Рукопис «Нитка для Тесея» складається з трьох розділів: перший розділ «Лабіринтарні люди», другий розділ «Рукопис білого смутку» і третій розділ «Поза простором душі».

На презентації авторка читала вірші, які увійшли в рукопис, а також відповідала на численні питання ведучої. Світлана Ткачук розповіла про народження віршів, з особливим теплом згадувала колишнього керівника студії «Бистрінь» Нестора Чира, який показав їй дорогу у чарівний світ поезії, своїм прикладом надихав до написання віршів. Сама поетеса каже, що Луганщина, де вона проживала в молоді роки, дала їй крила, а Нестор Іванович навчив її літати.

Також для гостей зустрічі демонструвалися відеофільми, створені спільно з журналісткою Світланою Гаєвською, в яких звучали вірші, написані в пам'ять поету Василю Стусу, творчість якого є прикладом для Світлани Ткачук.

Родзинкою зустрічі було читання віршів авторки у виконанні присутніх письменників: Ярослава Ткачівського, Лесі Геник, Володимира Присяжнюка, Ольги Бреславської, дочки Нестора Чира Аліни.

Своїми роздумами про поезію Світлани Ткачук ділилися голова обласної організації НСПУ Євген Баран, головний редактор часопису «Перевал» Ярослав Ткачівський, директор обласної бібліотеки Людмила Бабій, які відзначили, що поезія авторки своєрідна, справжня, щира, у ній прослідковується любов до оточуючого світу, до України, до свого ближнього і заслуговує на увагу читача.

Світлини

Оновлено 29-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка