Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Поезія – єднає серця



Під такою назвою у відділі загального читального залу нашої книгозбірні організована книжково-ілюстративна виставка-мозаїка, приурочена до Всесвітнього дня поезії, який відзначається 21 березня.

Всесвітній день поезії заснований Генеральною Асамблеєю ЮНЕСКО, у Парижі в 1999 році. Згідно з рішенням ЮНЕСКО, основною метою святкування є заохочення мовного розмаїття та підтримка мов, які зникають, за допомогою поезії. В Україні це свято відзначають з 2004 р.

Поезія - це сум, чарівність, музика, дотик до душі, струни якої ще довго будуть бриніти.

Творцями поетичних творів є люди, які поетично сприймають дійність та поетично ставляться до навколишнього світу. Поезія - це стан їхньої душі, пісня, яка лине із самого серця. Кожен вірш - це сповідь поета, якийсь незабутній епізод з його життя, неповторний барвистий опис життєво-важливих цінностей, переживань, почуттів, емоцій. З кожним поетом асоціюються свої рими, свої думки, свій настрій, свої слова...

На книжково-ілюстративній виставці-мозаїці «Поезія єднає серця» представлена творчість як українських поетів від найдавніших часів і до сьогодення, зокрема, Івана Котляревського, Петра Гулака-Артемовського, Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Максима Рильського, Володимира Сосюри, Павла Тичини, Ліни Костенко, Оксани Забужко, так і світових класиків Гійома Аполлінера, Фредеріко Гарсіа Лорка, Адама Міцкевича, Франческо Петрарка та інших.

Тож всіх любителів поетичного слова запрошуємо в ці дні до перегляду виставки та побути наодинці з думками творців цих чудових творів, відкрити для себе їх внутрішній світ та настрій

 

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка