Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

СУЧАСНИК. ШЕВЧЕНКО ПО-НОВОМУ



09 березня 2018 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка, в рамках акції «Сучасник. Шевченко по-новому», громадська організація «Солідарна Молодь Франківщини» спільно з нашою бібліотекою провели Шевченківські читання.

   Модератором заходу виступила голова ГО «Солідарна Молодь Франківщини» Катерина Поп, яка розповіла, що суть сьогоднішньої акції «СУЧАСНИК. ШЕВЧЕНКО ПО-НОВОМУ» - показ Тараса Шевченка як Пророка.

   У вступному слові Людмила Бабій, директор обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, розповіла про велич постаті Т. Г. Шевченка, про значення його творів для наших сучасників та запросила присутніх до прочитання безсмертних віршів Кобзаря.

    Прочитати твори Шевченка зібралися як працівники бібліотеки, зокрема, Ольга Войтичук, Марта Лавришин, Анна Логаза, Христина Шовкопляс, так і представники громадської організації. Твори нашого Пророка звучали як українською, так і німецькою та іспанською мовами.

    Учасники акції мали можливість осмислили нове трактування поезій Т. Шевченка та переглянути плакати, які демонструють сучасний погляд на творчість Шевченка від команди ГО «Солідарна Молодь Франківщини».

    А ще учасники читань дискутували про те, яким було трактування творів Т. Шевченка і яким воно є зараз, і дійшли до висновку, що його твори не застаріють ніколи: надто вже палка душа, осяяна світом могутнього розуму, стоїть за ними. Тож шануймо пам'ять великого генія української літератури!

    Активну участь у читаннях та дискусії прийняв також письменник, ім'я якого добре відоме на Прикарпатті, - головний редактор журналу «Перевал» Ярослав Ткачівський.

   На завершення дійства, Катерина Поп, модератор заходу, висловила щирі слова вдячності за сприяння в організації заходу Людмилі Бабій, директору бібліотеки та всьому колективу, а також письменнику Ярославу Ткачівському.

Світлини

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка