Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

„У людські душі сіяв зерна, які любов'ю освятив” – до ювілею Василя Олійника



У відділі краєзнавчої літератури обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнута книжкова виставка-пам'ять, присвячена 70-річчю від дня народження нашого краянина Василя Олійника, письменника і поета, журналіста і громадського діяча, члена Національної спілки письменників України.

Народився він в селі Сівка-Калуська на Калущині. Закінчив школу та професійно-технічне училище, після навчання на факультеті журналістики Львівського університету ім. І. Франка прийшов на роботу у редакцію долинського часопису „Свіча".

Василь Олійник - автор поетичних книжок "Стремено", „Гармонія площин", „Толока", „Княгиня", а також художньо-документального нарису „Європейський тенор з Велдіжа" про видатного українського співака Василя Тисяка, співупорядник книги літераторів Долинщини „Антологія краю", редактор багатьох  збірок віршів, працював і в жанрі пісні.

 Письменник був одним із засновників щорічного свята ліричної Франкової поезії в с. Лолині. Помер Василь Олійник два роки тому, та пам"ять про нього живе у серцях тих, хто знав і шанував цю прекрасну людину.

 Всіх бажаючих запрошуємо завітати до обласної наукової бібліотеки ім. І. Франка і пропонуємо переглянути виставку-пам'ять „„У людські душі сіяв зерна, які любов'ю освятив" - до ювілею Василя Олійника" для знайомства із самобутньою поетичною творчістю письменника.

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка