Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ІНШОМОВНІ МАНДРИ ІЗ КНИЖКОВИМИ ЕКСПЕРТАМИ



12 лютого 2018 р. на базі відділу літератури іноземними мовами Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відбулося практично-екскурсійне заняття для школярів ЗОШ № 21.

     Вже давно стало традицією проведення у нашій бібліотеці пізнавальних екскурсійних занять для дітей та юнацтва. На запрошення бібліотекарів відгукується все більше й більше вчителів міста та області, підтверджуючи тим самим ідею міжпредметного підходу як механізму розвитку мобільності педагога.
     Цього разу до бібліотечно-сімейного кола долучилася вчитель англійської мови Олена Валеріївна Кобзар зі своїми підопічними. Із фонду обласної книгозбірні до уваги восьмикласників були запропоновані найкращі друковані видання різними мовами, а також цікаві ідеї для відпочинку і розваг із їхньою допомогою.
     Виявляється, книжки можна не тільки читати, але й слухати. Не забороняється подорожувати й гратися з ними, влаштовувати квести, фантазувати, розглядати мальовані твори, вигадувати, пишучи чи малюючи власні історії.
     На імпровізованому бібліотечному занятті школярі дізналися про різноманітні курйозні ситуації на прикладі інших мов. Бібліотекар Любов Лапчук запропонувала учням дослідити унікальні явища міжмовних омонімів у польській, англійській, німецькій та нашій рідній мові. Таким чином, допитливі восьмикласники вчилися концентрувати увагу, тренувати пам'ять та уважність й при цьому дещо розширили власний словниковий запас.
     Насамкінець, всі присутні на заході потрапили до бібліотечного кінотеатру, в якому перед очима глядачів постав англомовний короткометражний фільм про американську публічну бібліотеку.
     Сподіваємося, що перше знайомство з відділом літератури іноземними мовами залишить у наших юних відвідувачів позитивне враження, а наступні спільно організовані зустрічі стануть для всіх ще більш корисними й перспективними.

Світлини

Оновлено 16-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка