Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Зустріч з виноробом Іваном Плачковим в обласній бібліотеці



4 лютого 2018 року в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулося засідання членів клубу «Виноградарів Прикарпаття».

Семінар розпочав заступник голови правління КВП Лучин Михайло Юрійович, який представив присутнім засновника та власника виноробні «Колоніст», колишнього Міністра енергетики України - Івана Васильовича Плачкова. У 2005 році родина Плачкових заснувала сімейну виноробню з метою виготовлення місцевих вин преміум класу. Виноробня «Колоніст» розташована в одному з найкращих українських виноробних регіонів - Придунайській Бессарабії (південь Одеської області), поблизу найбільшого прісноводного озера в Україні - Ялпуг. Вона створила бренд українського вина торгової марки Сухолиманське біле, Одеське чорне та ігристе класичним методом шампанізації - Біссер. Виноробня зосереджує свою увагу на високоякісних сухих, а також виробляє ігристі, напівсухі та солодкі вина. Усі вони отримали високу оцінку та визнання. «Колоніст» виробляє близько 330 000 пляшок на рік, що дозволяє приділяти більше уваги якості вина та впроваджувати новітні технології та інновації. І на сьогодні вина «Колоніст» можна знайти не лише у найкращих ресторанах та на полицях магазинів в Україні, а й у Франції, Великобританії, Польщі, посольствах України, Бельгії, Болгарії, Греції, Німеччині, Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії. Завдяки «Колоністу» Придунайська Бессарабія скоро посяде почесне місце на світовій винній мапі.

Ключовий експерт Дарко Якимич презентував проект «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні». Мета цього проекту надання підтримки в імплементації положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, що стосуються географічних зазначень, з метою забезпечення їх захисту та створення можливостей для українських виробників вина.

А працівники відділу економіко-виробничої літератури ОУНБ ім. Франка для виноградарів представили виставку «Виноградарство. Виноробство» з нових періодичних видань, що надійшли в бібліотеку.

Світлини

Оновлено 15-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка