Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

„На Аскольдовій могилі український цвіт…” (100 років бою під Крутами. Історія повторюється…)



31 січня 2018 року до відділу абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка завітали підопічні Територіального центру соціального обслуговування м. Івано-Франківська. Тут, спільно з відділенням Всеукраїнської благодійної організації „Турбота про літніх в Україні” (виконавчий директор Зінаїда Зінько), в рамках соціального проекту „Естафета добра і любові”, відбулася літературна година-вшанування „Крути: подвиг і трагедія України” з нагоди 100-ліття бою під Крутами.

100 років минуло від тієї трагічної дати  - 29 січня 1918 року, де в бою під Крутами загинули безневинні юнаки. Їх позбавили життя тільки через те, що вони хотіли бути вільними людьми, в своїй незалежній Україні, а не рабами інших. А тому, не роздумуючи, з молодечим запалом, пішли в ряди захисників молодої держави Україна і вступили в нерівний бій. Вони не хотіли помирати... Вони хотіли вільно жити!

Історичний екскурс провела головний бібліотекар відділу абонементу Олександра Мосорко. Її розповідь, видання представлені на книжковій виставці, розкрили деякі досліджені і відомі на сьогодні історикам моменти того, що тоді відбувалося. Розмова велася і про причини та наслідки трагедії, проводилися паралелі із сьогоднішніми подіями.

Віршованими рядками поезії Лесі Храпливої, Олени Кір'янової, Олександра Кобеця доповнювали розповідь ведучої працівники відділу Ольга Черепович та Надія Кожак.

Активна учасниця усіх наших зустрічей Лідія Антонівна Благова прочитала  вірш, присвячений подіям 100-літньої давнини з відлунням у сьогоденні.

Присутні були захоплені зворушливими словами пісні „Пам'яті героїв Крут присвячується" у виконанні Надії Кожак, а патріотичні рядки  стрілецького гімну „Ой у лузі червона калина" підхопили  всі наші гості.  

Богдана Ботюк, завідувачка відділу соціально-побутової адаптації, на завершення подякувала від імені своїх підопічних за незабутні враження, які вони отримують від кожної зустрічі з працівниками бібліотеки.

Світлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка