Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Культовий містознавець Михайло Головатий: до 75-річчя від дня народження



У відділі краєзнавчої літератури Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка функціонує виставка-пам'ять відомому краєзнавцю, громадсько-культурному діячеві, лауреатові обласної пам’яткознавчої премії ім. І. Вагилевича, краєзнавчої премії ім. В. Полєка та міської І. Франка, почесному краєзнавцеві України – Михайлу Головатому.

Народився він в с. Братишеві Тлумацького району. Дитинство та молодість провів у Росії, у Томській області, куди була депортована його сім'я за допомогу УПА.

Михайло Головатий з 2003 р. працював у науково-редакційному відділі „Звід пам'яток історії та культури України. Івано-Франківська область". Почесний працівник туризму України, заслужений працівник культури України, член Національної спілки краєзнавців України, організації Українського товариства охорони пам'яток історії та культури, історико-краєзнавчого об'єднання „Моє місто", незмінний ведучий популярної телепередачі "Вулиця".

Його перу належать книжки «Етюди старого Станислава» (2007) та «200 вулиць Івано-Франківська» (2010). Крім того, Михайло Іванович доклав свою руку до понад десятка інших історичних книг та більше 200 наукових публікацій. Сфера його захоплень - історія нашого міста, був найкращим знавець історичної забудови м. Івано-Франківська.

Смерть Михайла Івановича Головатого є великою втратою для Івано-Франківська та його історії, але він навічно залишиться жити у пам'яті глядачів програми «Вулиця», читачів його книжок і всіх тих, хто знав його за життя.

Докладніше дізнатись про життєвий шлях краєзнавця, його творчі здобутки та праці ви зможете, відвідавши виставку-пам'ять, що діє у відділі краєзнавчої літератури „Культовий містознавець Михайло Головатий: до 75-річчя від дня народження".

 

 

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка