Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Творчий вечір та презентація книги Володимира Паньківа



17 січня 2018 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбувся творчий вечір поета, композитора, співака, члена НСКУ Володимира Паньківа та презентація книги віршів «Свій слід я піснею залишу на землі».

          Директор бібліотеки Людмила Бабій представила присутнім нашого гостя Володимира Паньківа, людину з великим серцем та глибокою душею, яка через свою творчість доносить до читача власні думки і переживання. Сьогоднішня зустріч є вже другою в стінах бібліотеки: 15 років тому читачі та працівники бібліотеки мали можливість відкрити для себе поета-пісняра Володимира Паньківа та познайомитись з його творчістю.

         Народився бард 1959 року в селі Олієво-Королівці Городенківського району Івано-Франківської області. Після закінчення філологічного факультету Чернівецького державного університету ім. Ю. Федьковича, працював учителем української мови та організатором позакласної роботи на Тернопільщині, директором шкіл на Хмельниччині.

         З 1997 року працював вчителем на Городенківщині, був  головним спеціалістом відділу освіти Городенківської райдержадміністрації, організатором навчально-виховної роботи обласного дитячого санаторію «Ясень» у Рожнятівському районі, а також керівником туристсько-краєзнавчих гуртків при Івано-Франківському обласному державному центрі туризму і краєзнавства учнівської молоді. З 2012 року - начальник Ворохтянського навчально-тренувального центру Івано-Франківського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

         Як зазначила модератор зустрічі Любов Косило, науковий співробітник Карпатського Національного природного парку, книга «Свій слід я піснею залишу на землі» є першою збіркою автора. Поезії Володимира Паньківа відображають не лише його внутрішній світ, але й захоплення подорожами, гірськими мандрівками. Зачарованість, закоханість у життя, спостережливість, уміння підмітити риси людських характерів бачимо у його віршах, багато з яких покладені п.Володимиром на музику.

            Присутні на творчому вечорі були захоплені піснями у виконанні барда в супроводі гітари.

         Багато теплих, щирих слів на адресу автора та презентованої збірки прозвучало від Михайла Косила, голови Івано-Франківської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, Євгена Барана, голови обласної організації Національної спілки письменників України, Ярослава Ткачівського, відповідального секретаря Національної спілки письменників України, редактора журналу «Перевал», письменника, Ярослави Галик, голови Світової федерації українських лемківських об'єднань, очільниці Яремчанського літературно-мистецького об'єднання «Зґарда», Іванни Вовчук, автора передмови до збірки, колег по перу Василя Бабія та Івана Гавриловича, працівника обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка Галини Колотило та інших.

         Володимир Ілліч щиро подякував гостям вечора за теплі слова, за високу оцінку його творчості.

        Учасники зустрічі мали змогу придбати видання з автографом автора, а для читачів бібліотеки Володимир Паньків подарував кілька примірників презентованої книжки.

Світлини

Оновлено 24-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка