Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Пенсійна реформа: реалії та перспективи



У відділі економіко-виробничої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка розгорнута тематична книжкова виставка, присвячена реформуванню пенсійної системи в Україні.

   11 жовтня 2017 року набув чинності ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» № 2148-V11, який регулює питання пенсійного забезпечення громадян.
   Сьогодні в країні понад 12 мільйонів пенсіонерів. Вони хочуть отримувати хорошу пенсію. Але з яких коштів її виплачувати, якщо страхові внески надходять лише від 10 млн. працюючих? Як провести реформу в інтересах старшого покоління? Як узгодити їх інтереси з фінансовими можливостями держави? Збільшити пенсійний вік, зробити більш жорсткими вимоги до стажу? Чи змінити формулу розрахунку пенсій? І що робити людині, аби поліпшити свій матеріальний стан у старості?
   Відповіді на ці численні запитання можна отримати, переглянувши тематичну книжкову виставку «Пенсійна реформа: реалії та перспективи», яка розгорнута у відділі економіко-виробничої літератури. Тут можна прочитати коментарі та роз’яснення фахівців, актуальні інтерв’ю урядовців, аналітичні дані із зазначеної теми. Ці матеріали розміщені у таких наукових періодичних виданнях: «Вісник Пенсійного фонду», «Пенсійний кур’єр», «Актуальні проблеми розвитку економіки регіону», «Формування ринкових відносин в Україні», «Вісник Тернопільського національного економічного університету», «Страхова справа» та ін.
   До уваги зацікавлених читачів також монографії, практичні довідники, навчальні посібники, доповіді спеціалістів, присвячені питанням оформлення та нарахування пенсій, соціального страхування, досвіду окремих країн світу із пенсійного забезпечення.
   Отож, запрошуємо до перегляду тематичної книжкової виставки «Пенсійна реформа: реалії та перспективи».  

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка