Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Різдвяне надвечір’я у бібліотеці



24 грудня 2017 року у відділі літератури іноземними мовами обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка в рамках діяльності дискусійного клубу польською мовою відбувся урочистий захід з нагоди святкування католицького Різдва.

     Святкове дійство розпочалось із запалювання свічок на традиційному адвентовому вінку під звуки старовинних польських колядок. Ведучі вечора познайомили гостей з традиціями святкування Різдва у Польщі та інших країнах, зі святковою різдвяною символікою та традиційними різдвяними стравами. Незабутню урочисту атмосферу створило спільне виконання популярних та маловідомих колядок польською та українською мовами. Наприкінці свята всі присутні мали змогу дотриматись ще однієї чудової католицької традиції – поділитись оплатком. Оплаток – це прісний хліб, випечений у вигляді тоненьких пластинок. Ділячись оплатком, учасники святкування обмінювалися навзаєм сердечними побажаннями та висловлювали вдячність за все те добро, яке подарував їм минулий рік.
     Вечір у бібліотеці завершився святковим солодким частуванням, після чого всі присутні взяли участь в урочистому Богослужінні у Костелі Ісуса Христа Царя Всесвіту в Івано-Франківську.
     Висловлюємо щиру вдячність волонтеру та організатору клубу Андрію Кудерському та всім учасникам за чудовий захід та урочисту атмосферу.

Cвітлини

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка