Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Міжнародний день волонтера в Івано-Франківську



2 грудня 2017 року в Івано-Франківській ОУНБ ім. І. Франка в інформаційно-ресурсному центрі “Вікно в Америку” відбулася зустріч з волонтерами ООН Мариною Лебідь та Анною Гавритенковою. Ця подія проходила в рамках заходів до Міжнародного дня волонтера, який щорічно відзначається 5 грудня.

Волонтери ООН поділилися своїм досвідом волонтерства та розказали про різноманітні волонтерські можливості. Марина та Анна надали інформацію щодо діяльності ООН в Україні в різних напрямках, а саме прав людини, відновлення і розбудови миру, підтримки реформ, гендерної рівності, питань, пов'язаних з молоддю, представили проекти та програми, в яких кожен може спробувати себе як волонтер. Відвідувачі заходу мали змогу дізнатися про те, як волонтерство допомагає реалізувати свою громадянську позицію, як кожен може впливати на розвиток своєї громади чи допомогти іншим, отримати професійний досвід та розвинути нові навички.

Низка заходів, що відбулися, покликані залучити українців із різних верств суспільства, зокрема молодь та уразливі групи населення, до популяризації Цілей сталого розвитку задля подолання бідності, нерівності та змін клімату до 2030 року.

Цього року у різних містах України у центрах "Вікно в Америку" та в Американському домі у Києві був організований Volunteer Fest, у рамках якого відбулися ярмарки, флешмоби, дискусійні клуби, живі бібліотеки, кіновечори та конкурси. Організаторами фесту були UN Volunteers (волонтери ООН), Американський дім (America House Kyiv), GoGlobal за підтримки Ukrainian Volunteer Service, AIESEC та Peace Corps (Корпус Миру). Головною метою заходів було показати, що волонтерство є рушійною силою змін у країні, адже волонтерський рух сприяє економічному росту та позитивно впливає на формування громадянського суспільства.

Світлини

Оновлено 23-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка