Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Монографію «Теоретико-методологічні основи державного будівництва» презентували в обласній бібліотеці



4 грудня 2017 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація монографії «Теоретико-методологічні основи державного будівництва» вчених Тетяни Бутирської та Дмитра Дзвінчука.

Модератор презентації директор бібліотеки Людмила Бабій представила присутнім доктора філософських наук, професора, в.о. завідувача кафедри публічного управління та адміністрування, директора Інституту гуманітарної підготовки та державного управління Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Дзвінчука Дмитра Івановича та його нове наукове видання «Теоретико-методологічні основи державного будівництва», написане у співавторстві з доктором наук з державного управління, доцентом, професором кафедри публічного управління та адміністрування Тетяною Олександрівною Бутирською.

Монографія «Теоретико-методологічні основи державного будівництва» є результатом тривалої дослідницької праці й розкриває універсальне розуміння основного закону розвитку держави через фундаментальну філософську категорію блага, яка авторами розкрита в «Індексі блага в державі». Глибина розкриття фундаментальних закономірностей функціонування держави у формуванні основного Закону розвитку держави забезпечується тим, що в ньому наведено ієрархічну багаторівневу систему факторів, що впливають на можливість поліпшення значень державних якостей і загалом Індексу блага в державі. До цієї системи факторів належать ключові філософські категорії моралі, етики, цілісності, а також результати впровадження низки методологічних підходів: композиційного, тектонічного, адаптивного, що раніше не застосовувалися у державному будівництві

Також у науковому виданні обґрунтовано необхідність компромісу між реалізацією індивідуальних і соціальних начал людини, показано роль різних форматів комунікації для досягнення соціальної зв'язності. Уперше введено наукове поняття «ідентичності держави» та розглянуто основні її форми.

«Книжка написана як результат багаторічних міркувань про причини неуспіху України впродовж багатьох років незалежності. Тобто, чому одні країни є успішними, а інші мають певні причини не розвиватися? Очевидно, якщо це розглядати тільки з точки зору окремих складових державного будівництва, то ми не дійдемо істини. Істина полягає у тому, щоб знайти цілісне бачення, цілісну картину тих складових, які важливі у першу чергу. Громадяни повинні бути готові творити саму державу і мати ідею та спільні цілі. Це ми назвали «соціальною зв'язаністю», - розповів співавтор монографії Дмитро Дзвінчук.

Поділилися своїми роздумами про нове видання, про важливі проблеми, які піднімають автори в даній монографії, про становлення і розвиток держави директор центру підвищення кваліфікації державних службовців і керівників державних підприємств, установ і організацій Iвано-Франківської обласної державної адміністрації Волошинський Богдан Іванович, професор, доктор економічних наук Петренко Віктор Павлович, доцент кафедри, кандидат філософських наук Арабчук Ярослав Ілліч.

Презентація книжки викликала багато запитань, які цікавили присутніх заходу.  

На завершення директор Людмила Бабій у своєму виступі наголосила на тому, що монографія буде цікава не тільки викладачам, студентам, а й керівникам створених ОТГ, які в умовах децентралізації вчаться працювати по новому для самоутвердження і розвитку нашої держави, щоб приносити якомога більше благ для громади.

Дмитро Дзвінчук подарував бібліотеці книги зі своєї колекції. В обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка буде створено фонд Дзвінчука Дмитра Івановича - доктора філософських наук, професора, в.о. завідувача кафедри публічного управління та адміністрування, директора Інституту гуманітарної підготовки та державного управління Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Світлини

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка