Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Інтерактивне вивчення німецької мови



28 листопада 2017 року в рамках проекту «Мова. Культура. Німеччина», який реалізується Івано-Франківською ОУНБ ім. І. Франка спільно з бібліотекою Goethe-Institut Україні та в рамках відзначення 2017/2018 року німецької мови в Україні, відбувся інтерактивний захід для студентів Івано-Франківського коледжу технологій та бізнесу.

До бібліотеки завітали студенти відділення ресторанного господарства, спеціалізація «Харчові технології» та відділення туризму і готельєрства, спеціалізація «Туристичне обслуговування». В коледжі для студентів є можливість проходження технологічної практики в Федеративній Республіці Німеччина, тому студенти активно вивчають німецьку мову і в майбутньому планують переймати досвід німецьких фахівців.

Керівник проекту Людмила Жирик підготувала для відвідувачів заходу інтерактивну подорож по веб-сторінці Goethe-Institut Україні, де представила можливості вивчення німецької мови як іноземної, можливості здачі іспитів різних сертифікатів на всіх рівнях: від А1 до С2, про безкоштовні вправи з німецької мови з різноманітним онлайн-сервісом та у спільноті, курси німецької мови в Україні та в Німеччині, німецький дитячий цифровий університет.

Окремим розділом було представлено діяльність бібліотеки Goethe-Institut Україні, яка сьогодні є однією з сучасних інституцій в Україні. У ній є електронна станція RFID для реєстрації видачі та повернення документів читачами, інноваційний інтер'єр, місце для дозвілля дітей з батьками, бібліотечні меблі на колесах, інтерактивні екрани, пошук літератури через Інтернет.

Також були представлені ресурси обласної бібліотеки, завдяки яким студенти можуть вивчати німецьку мову, отримувати більше сучасної інформації про Німеччину, її культуру, традиції та звичаї. Було підібрано лексичний матеріал зі спеціальностей туризму та харчових технологій і роздано студентам для самостійного вивчення та підготування міні-діалогів з використанням даної лексики. Особливого зацікавлення викликала діяльність клубу розмовної німецької мови, де відвідувачі мають можливість практикувати німецьку з носіями мови.

Захід проходив в рамках проведення тижня іноземних мов в коледжі. Щира подяка Федорович Марії Володимирівні, викладачеві німецької мови, яка не тільки навчає студентів фахової німецької, але й прищеплює любов до бібліотеки, читання та пізнання культури інших країн, а саме Німеччини.

Світлини

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка