Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Революція, що змінила країну



Під такою назвою у відділі загального читального залу діє книжково-ілюстративна виставка-вшанування приурочена до Дня Гідності та Свободи

Обирай Свободу рідному народу!
                        Обирай Свободу і добро ідей!
                        Обирай Свободу Заходу і Сходу,
                        Обирай Свободу для усіх людей!


    21 листопада – у день початку подій, які стали для України історичними, відзначають День Гідності та Свободи.
    Події Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років, де українці відстоювали ідеали свободи та справедливості й демократичні цінності, стали підтвердженням того, що українці є сильною, суверенною і незалежною нацією. Саме на Майданах 2004 і 2014 років українська нація відродилися як сучасна європейська нація, нація гордих, вільних і відповідальних громадян, здатних відстояти свою свободу, державність і людську гідність.    Рушієм цих змін стала молодь – нове покоління Незалежної України, що не хотіло схилятися перед промосковським авторитарним режимом. Молодь повела за собою решту суспільства. Першою вийшла проти до зубів озброєного «Беркуту». Показала, що українська національна ідея сильніша за кийки та кулі.
    Обраний українським народом шлях хоч і важкий, але незворотний – події, які почалися біля монументу Незалежності ввечері 21 листопада 2013 року тривають і досі. Справа кровавого Майдану досі розслідується, а винні досі не покарані. Після Майдану і до цих пір на території нашої держави немає спокою, розпочалися і продовжуються військові дії на Сході України, в ході яких було втрачено вже кілька тисяч життів солдат та мирних жителів. Гідність не купиш за жодні гроші. Вона або є, або її нема. І українці – Небесна Сотня, воїни АТО, волонтери, кримські татари та українці, що сидять у путінських тюрмах – довели, що вона в них є.
    З нагоди Дня Гідності та Свободи у відділі загального читального залу розгорнуто книжково-ілюстративну виставку-вшанування «Революція, що змінила країну», на якій представлені твори, що відображають події від Помаранчевої революції 2004 року до Революції Гідності 2013-2014 років. Чільне місце серед представлених видань зайняли такі книги: «94 дні. Євромайдан очима ТСН», «Євромайдан. Лірична хроніка», «Євромайдан: хроніка відчуттів», «Майдан і Церква. Хроніка подій та експертна оцінка», «Майдан. Свідчення. Київ, 2013-2014 роки», «Нам пора для України жить (Помаранчева революція)», «Небесна сотня», «Щоденник Майдану. Майдан від першої особи. Мистецтво на барикадах», Л. Галичанка «Україна мрія. Майдан: буремні події після», К. Димид, М. Димид «Каміння Майдану», О. Забужко «Літопис самовидців: дев’ять місяців українського спротиву», М. Слабошпицький «Гамбіт надії. Україна», Д. Яневський «Хроніка «помаранчевої» революції» та багато інших.
    Тож запрошуємо всіх до перегляду експозиції та віддаймо шану патріотизму й мужності громадян, що стали учасниками Революції Гідності 2013–2014 років, піднялися на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка