Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Фільми мовою оригіналу: нові можливості



17 листопада 2017 року у відділ літератури іноземними мовами обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка завітали учні Стриганецького навчально-виховного комплексу Тисменицької районної ради.

Учнів ознайомили зі спектром бібліотечних послуг, представили літературу, присвячену кіномистецтву як науці та книги з фондів обласної книгозбірні англійською та українською мовами, за мотивами яких були створені художні фільми, зокрема, твори Стефені Маєр («Сутінки», «Молодий місяць», «Затемнення», «Світанок»), Стівена Кінга («Воно», «Доктор Сон», «Сяйво»), Вероніки Рот («Дивергент») та Маргарет Мітчел («Віднесені вітром»).

Однією із складових успіху вивчення та удосконалення своїх знань іноземної мови є перегляд фільмів улюблених жанрів мовою оригіналу. Гостям бібліотеки представили різноманітні інтернет-ресурси, котрі надають безліч опцій при перегляді: поділ фільмів за рівнями складності, можливості перегляду із субтитрами чи без, онлайн-словники незнайомих слів, миттєвий переклад та ін., звернули увагу на основні поради для початківців щодо перегляду фільмів мовою оригіналу: вибір відповідно до свого рівня володіння мовою, використання субтитрів, запис незнайомих виразів та слів, голосне повторення вимови акторів, вибір вже знайомого матеріалу (прочитана книга, перегляд фільму рідною мовою).

Читання книг та перегляд фільмів можна вдало поєднувати для досягнення остаточної мети - вивчення іноземної мови. В нагоді стануть і відвідування іншомовних розмовних клубів, адже таке навчання тренує пам'ять, розширює кругозір, знайомить з іншою культурою.

Працівники відділу літератури іноземними мовами висловлюють щиру подяку дирекції та вчителям Г. С. Плитус, О. Б. Лапінській та М. В. Лапінській за популяризацію бібліотеки як інформаційного центру та пошуки різноманітних методів для заохочення учнів до вивчення та удосконалення іноземних мов.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка