Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Гості з Луганщини – у бібліотеках Івано-Франківщини



14-15 листопада 2017 року Івано-Франківську обласну універсальну наукову бібліотеку ім. І. Франка відвідала група представників бібліотечної спільноти Новопсковського району Луганської області.

В листопадові осінні дні на Прикарпаття завітали гості з Луганщини: начальник відділу культури Новопсковської РДА Козлова Ольга Василівна, директор КЗ «Новопсковська ЦБС» Грачова Ірина Олексіївна, заступник директора ЦБС по роботі з дітьми Бакаєва Надія Михайлівна, завідувач Новопсковської селищної бібліотеки-філії Бабкіна Оксана Володимирівна, які спільно з громадською організацією «Стосується кожного» взяли участь у «Програмі національних обмінів», яка фінансується  Європейським Союзом та Національним фондом підтримки демократії (США).
     Мета проекту: обмін досвідом серед громадських діячів, в тому числі переселенців та бібліотечних працівників Івано-Франківщини та Луганщини,   розширення кордонів міжрегіональної стабільної співпраці громадської спільноти Сходу і Заходу України, налагодження партнерських культурних зв’язків, подолання стереотипів у спілкуванні між громадами та втілення прогресивних реформ культурної сфери у життя.
     За сприяння директора Людмили Бабій у рамках візиту гості відвідали Івано-Франківську обласну універсальну наукову бібліотеку ім. І. Франка, де ознайомилися з роботою структурних підрозділів найбільшої книгозбірні області. Бібліотечних працівників Луганської області зацікавили різноманітні проекти, акції, форми обслуговування користувачів, які реалізує колектив ОУНБ, співпраця з внутрішньо-переміщеними особами (ВПО), а також налагодження зв’язків з бібліотеками Сходу України.

 Світлини   

    Гарні враження залишилися від відвідин Калуської центральної бібліотеки ім. Тараса Шевченка (директор Воробець Н.), якa є сучасним, комфортним, інформаційно-технічним центром міста. Європейський дизайн, якісне мультимедійне обладнанням, комп’ютерна техніка, електронні книги,  найновіша література, професійне обслуговування дає можливість залучати до бібліотеки нових користувачів. При бібліотеці для дітей діють клуби за інтересами «Ляльковий портал», «МініЛеді», пізнавальна відеовітальня  «Розумійко», ігровий куточок  «Весела галявина», «Казкотерапія»,  «Бібліоняня», бібліотечний кінозал. Бібліотека також впроваджує проект «Інтернет – це просто». В рамках цього проекту проводяться індивідуальні курси комп’ютерної грамотності для активних літніх людей.

  Світлини

     Працівники культури Луганщини відвідали також бібліотеки Коломийської ЦБС, зокрема, центральну районну бібліотеку та філію с. Раківчик, де ознайомилися з досвідом обслуговування користувачів, налагодженою краєзнавчо-пошуковою та соціокультурною діяльністю, співпрацею з громадськими організаціями та органами місцевої влади.
     Гості мали також нагоду відвідати дитячу бібліотеку №2 м. Коломиї та   довідатися про набутий досвід обслуговування дітей і підлітків.
     Продуктивним і теплим було спілкування луганчан з начальником відділу культури Коломийської РДА Людмилою Федор, головою сільської ради с. Раківчик Василем Заграновським, директором ЦБС Наталею Тарновецькою, під час якого обговорювалися плани співпраці на майбутнє.
     Із захопленням представники делегації оглянули Коломийський музей писанкового розпису.
     Проект «На шляху до успіху» сприятиме збереженню миру та солідарності, справедливості та діалогу, подоланню суспільних розколів та пошуку нового спільного майбутнього двох областей.

 Світлини

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка