Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

IV Краєзнавчі читання пам’яті Петра Тронька



2 листопада 2017 року в Національній історичній бібліотеці України відбулась всеукраїнська науково-практична конференція на тему «Бібліотечне краєзнавство у культурному просторі України». У ній взяли участь працівники Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка Галина Горбань і Галина Пристай.

Учасників конференції привітали перший заступник голови Національної спілки краєзнавціи України Р.В.Маньковська, генеральний директор Національної історичної бібліотеки України А.В.Скорохватова та директор музею Української революції 1917-1921 років О.С.Кучерук.

На пленарному засіданні про історію, традиції та новації всеукраїнського наукового  журналу «Краєзнавство» з нагоди його 95-літнього ювілею розповіли у своїх виступах заступник головного редактора, старший науковий співробітник Інституту історії України НАНУ О.Г.Бажан та члени редколегії -голова Київської міської організації Національної спілки краєзнавців О.П.Гончаров, старший науковий співробітник Інституту історії України НАНУ В.І. Митько та відповідальний секретар НСКУ В.І.Дмитрук.

Розвиток бібліотечного краєзнавства в сучасний період на основі аналізу потоку видань та публікацій за 2007-2016 рр. висвітлила завідувач сектора науково-дослідної роботинауково-методичного відділу НІБУ В.П.Кисельова.

Заступник директора з наукової роботи Івано-Франківської ОУНБ Г.В.Горбань поділилась досвідом плідної співпраці головної книгозбірні Прикарпаття з обласною організацією Національної спілки краєзнавців України.

На секційному засіданні «Бібліотеки як центри історико-краєзнавчих та культурологічних досліджень» працівники різних структурних підрозділів Національної історичної бібліотеки України, Національної бібліотеки України імені В.І.Вернадського, завідувачі відділів краєзнавства Полтавської, Дніпропетровської, Вінницької ОУНБ, старший науковий співробітник Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, краєзнавці-аматори познайомили присутніх з своїми краєзнавчими дослідженнями, зокрема й щодо подій Української революції 1917-1921 рр. та накопиченим досвідом поширення краєзнавчої інформації за допомогою інноваційних технологій.

Завідувач відділу літератури з мистецтва Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка, кандидат наук із соціальних комунікацій Г.І.Пристай у своїй доповіді «Позиціювання обласними універсальними науковими бібліотеками регіонального культурно-мистецького концепту у мережевому середовищі»  розкрила проведену нею наукову розвідку щодо даної тематики. Особливу увагу сконцентрувала на роботі відділу літератури з мистецтва з даної проблематики, який очолює.

За результатами науково-практичної конференції була прийнята відповідна резолюція.

Світлини

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка