Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ЗУНР – українська республіка галичан



У відділі краєзнавчої літератури з нагоди відзначення чергової річниці створення Західно-української Нарордної Республіки діє книжково-ілюстративна виставка «ЗУНР – українська республіка галичан».

  1 листопада ми відзначаємо річницю створення Західно-Української Народної Республіки на теренах Галичини. Листопадовий Зрив 1918 р. заклав основи нашої державності, коли українські політики і військовики створили свій уряд, армію, закони і Малу Конституцію. Вони у великій Злуці поєднали всі українські землі і постали перед світом єдиним нерозділеним народом, нацією, яка на зламі двох епох голосно заявила про свою державність.
  Після проголошення незалежності України в історіографії ЗУНР почався новий етап. Поштовхом до широких досліджень стало розгортання в Україні процесів демократичного й національного відродження.
  З цієї нагоди в обласній науковій бібліотеці ім. І. Франка діє книжково-ілюстративна виставка „ЗУНР - українська республіка галичан”. На ній представлено чимало вітчизняних та діаспорних видань, що містять цікаві факти про події, які спонукали до національно-визвольного повстання 1918 року, знайомлять з його перебігом та висвітлюють життя і діяльність видатних діячів Західно-Української Народної Республіки: Євгена Петрушевича, Левка Бачинського, Дмитра Вітовського, Костя Левицького, Івана Макуха, Івана Мирона.
  Запрошуємо усіх хто цікавиться основними проблемами та напрямками процесу державного будівництва в Західно-Українській Народній Республіці на перегляд книжкової виставки.

Оновлено 18-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка