Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

На зустріч з Тарасом Прохаськом



21 березня в рамках проекту „Назустріч улюбленому письменнику”, одним із організаторів якого є обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка, відбулася зустріч з письменником Тарасом Прохаськом.

Зустріч з Тарасом Прохаськом, організована в ресторації „Світлиця Мулярова", є другим заходом проекту. Модератором свята була бібліотекар І категорії обласної бібліотеки ім. І. Франка Христина Шовкопляс.

63 переможців анкетування, присвяченого біографії та творчості письменника,  було запрошено провести вечір за філіжанкою кави у компанії літератора. Загалом участь в анкетуванні, яке містило 10 запитань, взяло 743 особи.

Захід відбувся у формі діалогу, тож кожен з присутніх мав можливість поставити запитання письменнику. Прохасько розповів про своє дитинство у Делятині, навчання на біологічному факультеті Львівського національного університету ім. І. Франка, про службу в армії. Автор також згадав про свою мрію стати лісником, поділився кумедною історією, як колись радив друзям  виводити мурашок з дому за допомогою зброї масового ураження. Говорив Тарас Прохасько і про літературу - про улюблених авторів та книги: Бальзака, Меріме, Андруховича, Іздрика, Гайдеггера, Мардашвілі та ін. Оскільки письменник за фахом ботанік, організатори зустрічі підготували 10 запитань для Тараса Прохаська з цієї тематики. Письменник відповів правильно на 9 запитань, які супроводжувалися дотепними коментарями.

Переможці анкетування по творчості Прохаська отримали подарунок - книги автора з  автографом.

На зустрічі присутнім були представлені три чудові світлини Тараса Прохаська, майстерно виконані членом обласного осередку Спілки фотохудожників України Миколою Калитчуком. Письменник на фото постав перед своїми шанувальниками у студії, біля улюбленого місця в Івано-Франківську та в робочій атмосфері.

На святі також були присутні організатори проекту - голова громадської організації „Поступовий гурт франківців" професор Сергій Адамович, книговидавець Василь Іваночко та інші відомі люди міста, що зацікавились цією важливою подією в літературному житті Івано-Франківська.

Тарас Прохасько розповів франківцям про внутрішню матрицю і зброю масового враження

http://gk-press.if.ua/taras-prohasko-rozpoviv-frankivtsyam-pro-vnutrishnyu-matrytsyu-i-zbroyu-masovogo-vrazhennya/

«Сумно жити у суспільстві, яке дбає тільки про те, аби поїсти», – Тарас Прохасько на зустрічі з читачами

http://westnews.com.ua/sumno-zhiti-u-suspilstvi-yake-dbaye-tilki-pro-te-abi-poyisti-taras-prohasko-na-zustrichi-z-chitachami/

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка