Пошук
Архіви

Участь у районному семінарі бібліотечних працівників Тлумаччини

12 липня 2012 року на базі Тлумацької центральної районної бібліотеки з виїздом в бібліотеку-філію с. Пужники відбувся районний семінар завідувачів бібліотеками-філіями ЦБС на тему „Робота бібліотек з джерелами краєзнавчої та народознавчої тематики”, в роботі якого з консультацією „Молодь та соціокультурна діяльність бібліотек” взяла участь Наталія Джус – завідувач відділом загального читального залу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.
Відкрила семінар директор Тлумацької ЦБС М. Пісак, яка привітала учасників заходу та ознайомила присутніх з програмою семінару.

Присутня на семінарі заступник голови РДА Л. Чаплінська, в своєму виступі висвітлила питання туризму та краєзнавства в контексті діяльності публічної бібліотеки.
На семінарі з консультаціями виступили: заступник директора ЦБС по роботі з дітьми Н. Цікайло, завідувач відділу обслуговування ЦРБ Я. Соловей. У другій половині дня семінар продовжив свою роботу на базі бібліотеки-філіалу с. Пужники.

Завідувачка бібліотекою-філією М. Гнатюк гостинно хлібом-сіллю зустріла гостей та запросила до ознайомлення з бібліотекою. Кожному учаснику семінару було вручено буклет бібліотеки-філії.
Сільський голова М. Кушнір розповів присутнім про історію, традиції і звичаї с. Пужники, навів кілька цікавих версій щодо назви села.

Учасники семінару мали можливість були присутніми на зустрічі з П. Шкраб’юком, вихідцем з с. Пужники, доктором історичних наук, поетом та прозаїком, членом Національної спілки журналістів і Національної спілки письменників України, автором 20 книг поезій та документальної історичної прози, який розповів про себе, поділився з присутніми спогадами про роки дитинства та юності, проведенні на Тлумаччині, прочитав свої вірші.
Заключним акордом була літературно-музична композиція з участю учнів місцевої школи.

Зміст і діяльність бібліотеки-філії, справили позитивне враження на учасників семінару.

Підводячи підсумки районного семінару, завідувачі бібліотеками-філіями Тлумацької ЦБС визначили спектр нових ідей щодо поліпшення своєї роботи з джерелами краєзнавчої та народознавчої тематики в сучасних умовах.

Світлини

Коментарі виключені.