Пошук
Архіви

Програма «Бібліоміст» (У скарбницю бібліотекарю) відображає досвід бібліотек Івано-Франківщини у сфері туризму, успіхи бібліотек у співпраці з органами місцевого самоврядування та місцевими громадами

Досвід бібліотек Івано-Франківщини

 

Значний досвід у запровадженні та розвитку інноваційних послуг у сфері туризму мають і українські бібліотеки. Наведемо один з прикладів узагальнення досвіду бібліотек у цій сфері на обласному семінарі «Роль публічних бібліотек в розвитку туристичного краєзнавства на Івано-Франківщині», який відбувся у квітні 2010 р. (з матеріалами семінару і текстами доповідей можна ознайомитись на сайті http://bit.ly/uqipzK).

 

Бібліотеки Івано-Франківщини збирають матеріали для створення експозицій музеїв на громадських засадах, музейних кімнат у бібліотеках тощо. Переважно ця робота здійснюється за велінням серця, на громадських засадах. З метою розкриття туристичної привабливості краю видаються різноманітні матеріали, путівники тощо та представляються на сайтах бібліотек, наприклад, туристично-краєзнавчий вісник, де розміщують матеріали з питань туристично-рекреаційної індустрії краю (Городенківська ЦБС), ілюстрований етнографічно-туристичний календар „Коломийщина-2010″ (світлини календаря підкреслюють туристичну привабливість району: природу, садиби зеленого туризму, пам’ятки архітектури і культури, регіональні фестивалі та етнографічні свята). В низці бібліотек розроблено туристичні маршрути по визначних місцях окремих сіл. Цікаві маршрути в поєднанні з легендами, змістовними коментарями розроблено в бібліотеках селищ Печеніжин, Гвіздець, Отинія та ін.

 

Суттєву допомогу бібліотеки надають для розвитку сільського, зеленого туризму, як виду відпочинку найбільш поширеного у Західній Україні. А саме: навчають та інформують власників садиб щодо розвитку туризму, сприяють самоорганізації сільських садиб, консультують їх з юридичних питань, надають інформацію щодо історії села, звичаїв, традицій тощо.

Сайт проекту “Бібліоміст” bibliomist.org

Коментарі виключені.