Пошук
Архіви

ЗАСІДАННЯ ОБ`ЄДНАНОЇ НАУКОВО-МЕТОДИЧНОЇ РАДИ «Бібліотека і молодіжні та громадські установи (об`єднання): становлення партнерських відносин»

30 жовтня 2014 р. в ОУНБ ім. І. Франка відбулося засідання об`єднаної науково-методичної ради «Бібліотека і молодіжні та громадські установи (об`єднання): становлення партнерських відносин».

Відкрила засідання заступник голови Ради, директор ОУНБ ім. І. Франка Людмила Бабій, яка представила оновлений склад Ради та запрошених на засідання: головного спеціаліста з питань діяльності бібліотечних установ відділу культури і мистецтв управління культури, національностей та релігій ОДА Оксану Ющишин, начальника відділу молодіжної політики департаменту освіти, науки, сім`ї, молоді та спорту ОДА Катерину Говеру, директора Калуської МЦБС Наталію Воробець, провідного методиста науково-методичного відділу ОБЮ Світлану Когут.

Голова Ради, заступник начальника відділу культури і мистецтв управління культури, національностей та релігій ОДА Галина Брицька оголосила порядок дня:

1. «Бібліотека і молодіжні та громадські установи (об`єднання): становлення партнерських відносин»;

2. План роботи об`єднаної науково-методичної ради на 2015 р.; 3. Різне.

Згідно тематики засідання доповідали завідувач бібліотеки для юнацтва Калуської ЦБС Олександра Сокульська та завідувач Бурштинської бібліотеки-філії для дорослих Ольга Дрищук. З метою візуалізації інформації була представлена мультимедійна презентація та відеофільм про діяльність Калуської бібліотеки для юнацтва. О. Сокульська розповіла про постійну співпрацю з управлінням у справах сім`ї, молоді, фізичної культури і спорту, міським центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, форми взаємодії бібліотеки з різними громадськими установами і організаціями (центр художньої творчості дітей, юнацтва та молоді, товариство «Просвіта», філія Союзу українок, історико-просвітницьке товариство «Меморіал» ім. В. Стуса, міська молодіжна організація «Молодий РУХ», «Батьківщина молода», скаутська організація «Пласт» та ін.), освітніми та навчальними закладами та проведені спільні заходи.

Одним з пріоритетних завдань Бурштинської міської бібліотеки для дорослих (зав. О. Дрищук) є формування всебічно розвиненої особистості, популяризація творчості та підтримка обдарованої молоді. В бібліотеці діє молодіжний клуб «Сучасник», який допомагає юнацтву повірити у власні сили, розвивати ініціативність.

З інформацією виступила директор ОБЮ  Світлана Шаган, яка розповіла про технологію соціального партнерства, яка міцно закріпилася у практиці роботи ОБЮ, бібліотек та кафедр для юнацтва області. Вона звернула увагу, що в області сформована система рівноправних взаємовідносин бібліотек з органами місцевої влади, громадськими організаціями та іншими зацікавленими у спільній діяльності, яка дозволяє виконувати функцію вивчення, вдосконалення та розвитку культури молодого покоління, представила цікаві друковані видання про діяльність молодіжних клубів ОБЮ: «Бібліотека об`єднує лідерів читання», «Творимо милосердя разом», «Клуб молодої сім`ї», клубом духовного спілкування «Вервиця» та знавців права «Де юре».

Члени Ради взяли активну участь в обговоренні вищенаведеної інформації і планах роботи Ради на 2015 р. та прийняли рекомендації (рішення) щодо поліпшення діяльності бібліотек області.

 

Коментарі виключені.