Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Розкрилля таланту поета-пісенника Ярослава Ткачівського



22 листопада 2016 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка відбулася презентація чотирьох нових пісенних збірників на слова відомого поета і прозаїка, члена НСПУ Ярослава Ткачівського.

Літературно-музичний вечір розпочала директор обласної бібліотеки Людмила Бабій, яка охарактеризувала поетичну творчість автора, що не тільки переплітає у собі любов і шану до рідної землі, її людей, батьків. Його вірші легко лягають на музику. Вона звернула увагу присутніх на представлену книжкову виставку з фондів ОУНБ «В гармонії мотивів Ярослава Ткачівського».

Модератор заходу - доктор мистецтвознавства, професор Інституту мистецтва Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ганна Карась проаналізувала презентовані нотні видання, зокрема, твори духовної тематики «Предвічна суть», пісні та романси про кохання «Коли цвітуть серця», вінок інтимних співанок «Знов розквітне розмай» та пісні для дітей та юнацтва «Метелик під сонцем». Впродовж усього вечора йшла мова про авторів музики і виконавців пісень на слова поета, серед яких чимало яскравих імен відомих митців Прикарпаття.

Вітали автора з виходом пісенного доробку численні гості - композитори, колеги по перу, представники влади та громадських організацій, бібліотечні працівники, друзі, рідні. Щирі слова про цю грань обдарування Ярослава Ткачівського висловили о. Любомир Медвідь, голова обласної письменницької організації Євген Баран, композитор Мирослав Пастернак, лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка поет Степан Пушик.

Начальник управління культури, національностей і релігій ОДА Володимир Федорак з теплими привітаннями поетові за значний внесок у розбудову культури Івано-Франківщини, тверду патріотичну і громадянську позицію вручив Ярославу Васильовичу грамоту.

Презентацію збірників надзвичайно прикрасили музичні виступи - пісні на слова Я. Ткачівського у виконанні викладачів і студентів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, учнів ЗОШ № 23, зокрема, квартету «Коло» (керівник П.Чоловський), гуртів «Калина» (керівник Анна Якубовська), «Ладо» (керівник Людмила Обухів), доцента ПНУ Михайла Попелюка.

Зачарували велелюдну аудиторію й нові поетичні твори у виконанні автора.

На завершення заходу директор обласної бібліотеки Людмила Бабій подякувала письменнику за розкішний літературно-музичний вечір, який відбувся у стінах книгозбірні. Для читачів ОУНБ ім. І.Франка Ярослав Ткачівський подарував два комплекти своїх нових збірників пісень та романсів.

 

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка