Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«Вниз головою» - третя поетична збірка прикарпатської поетеси



28 вересня 2016 року в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація третьої поетичної книги Світлани Бреславської-Кемінь «Вниз головою».

 ... на голому дереві яблуко...

на чорнім - червоне...

боляче, серце моє,

висіти вниз головою

на голому дереві спогадів...

Ці поетичні слова належать цьогорічному лауреату міської премії ім. Івана Франка письменниці Світлані Бреславській-Кемінь, яка презентувала в обласній бібліотеці свою третю поетичну збірку «Вниз головою».

Модератор зустрічі - голова обласної організації НСП України Євген Баран представив гостям зустрічі поетесу Світлану Бреславську та її нову збірку. Народилася поетеса в м. Калуші Івано-Франківської області. Закінчила філологічний факультет Прикарпатського університету імені Василя Стефаника. Викладала українську мову та літературу в школі  с. Іза Хустського району Закарпатської області. В даний час працює в університеті. Наприкінці 80-х - початку 90-х Світлана дебютувала своїми творами - вірші, проза і переклади.

«Мені призначено бути книгою...», - цим рядком можна охарактеризувати поезію лауреата міської премії імені Івана Франка 2016 року в номінації «Поезія», поетеси, письменниці, перекладачки з польської - Світлани Бреславської-Кемінь, поезію багатогранну, яскраву, лаконічну, і водночас, чуттєво-ліричну. Віртуозна гра слів, думок і почуттів розкриває читачеві світ і жінку такими, якими їх сприймає поет.

«Її нова книга увиразнює вже набуте і тематично розширює простір індивідуального досвіду. Але два крила її поетичного звучання залишаються сталими - соціальне і інтимне. В обох стихіях вона безкомпромісна і відверта. Цей зрілий поетичний досвід додає мудрости і смислової відкритости через лаконічно-притчеву форму верлібрів автора», - зазначив Євген Баран.

Про творчість поетки, про її стиль написання говорили: письменники Степан Процюк, Василь Бабій, Володимир Єшкілєв, директор бібліотеки Людмила Бабій, які бажали їй творчого натхнення, нових віршів, вдячних шанувальників.

Світлана Бреславська розповіла про свою поезію, про те, як їй пишеться, коли приходить натхнення і чому її вірші різної тематики, а також вона зачитувала свої твори, відповідала на численні запитання присутніх.

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка