Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Знайомство з бібліотекою



21 вересня 2016 р. працівники відділу загального читального залу провели екскурсію для ліцеїстів першого курсу (група СР-11) Івано-Франківського професійного політехнічного ліцею з метою ознайомлення з діяльністю структурних підрозділів обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка та розмаїттям її можливостей і послуг.

   У день відвідин ліцеїсти-першокурсники познайомилися з історією бібліотеки, отримали інформацію про правила користування фондами книгозбірні, систему каталогів і картотек, ознайомилися із способами пошуку інформації, дізналися про новітні технології, які впроваджуються у бібліотечні процеси, відкривають доступ до електронних ресурсів та надають інші сучасні послуги користувачам, довідалися про багатогранну діяльність бібліотеки, яка пропонує різноманітні заходи для тих, хто займається науковою роботою, здобуває фах чи прагне розширити світогляд, змістовно провести дозвілля. Студенти мали змогу відвідати усі обслуговуючі відділи та ознайомитись з послугами, можливостями і напрацюваннями кожного з них зокрема.

   Ознайомившись з структурними підрозділами бібліотеки, молоді люди переконались, що бібліотека сьогодні - це не тільки центральне сховище творів друку, а й сучасний інформаційно-комунікаційний і культурний центр, завдяки якому івано-франківська (і не тільки) громада навчається, отримує сучасні електронні послуги, спілкується, знайомиться з творчістю українських та зарубіжних письменників і митців, вивчає історію та культуру рідного краю. Під час екскурсії, яку провела завідувач відділу загального читального залу Наталія Джус, студенти переконались, що бібліотека активно модернізується, поєднує безліч нових функцій, і все для того, щоб повернути інтерес до книги та читання.

   На завершення екскурсії усіх ліцеїстів запросили стати не тільки активними відвідувачами, але можливо, й учасниками наших соціокультурних заходів, а всі бажаючі мали можливість стати читачами бібліотеки.

   Сподіваємось, що знайомство з Івано-Франківською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. І. Франка знадобиться ліцеїстам у практичному житті та принесе їм інтелектуальне збагачення, користь та задоволення.

 

Оновлено 29-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка