Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

„Інтелектуалізація економічного розвитку краю – вимога часу”



16 вересня 2016 року працівники обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка взяли участь в обласній науково-практичній конференції „Інтелектуалізація економічного розвитку краю – вимога часу”, присвяченій професійному святу – Дню винахідника і раціоналізатора.

 25-річний досвід науково-технічної і винахідницької творчості в умовах незалежності України засвідчує, що без новітнього сприйняття інтелектуальної праці людини подальший суспільний розвиток неможливий.
 Урочисто відкрили науково-практичну конференцію голова обласної організації ТВР України Середюк Б. І., заступник голови Івано-Франківської ОДА Крецул В. В., які привітали присутніх із професійним святом. З цієї нагоди були вручені нагороди, дипломи науковцям, виробничникам, авторським колективам.
 У виступі Богдана Середюка було наголошено на те, що час вимагає від нас творчих зусиль та передбачає перехід до інтелектуалізації економіки. Він відзначив вагомість напрацьованого інтелектуального продукту винахідників і раціоналізаторів області, приклади використання якого в народному господарстві і в соціально-культурній сфері висвітлені в черговому шостому виданні каталогу „Інтелектуальний продукт вчених і винахідників Прикарпаття".
 Дуже приємно, що була відзначена робота „Громадської приймальні", що діє на базі ОУНБ ім. І. Франка.
Романна Сідляр представила нові моделі - розробки дизайн-студії Марії Волосовської та вручила цінні подарунки лауреатам обласної іменної премії у різних номінаціях.
 Перший заступник директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА Попович В. В. коротко зупинився на проблемах стратегічного розвитку краю та окреслив розбудовні процеси різних галузей.
 Далі виступи були присвячені інтелектуалізації економіки: Петренко В. П. - професор Івано-Франківського національного ТУ нафти і газу доповідав про концептуальні засади інтелектуалізації та інтелектокористування, а вчений-винахідник Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника Никируй Л. І. представив мультимедійну презентацію про наукові кластери.
 Котик Т. Л., асистент кафедри анатомії людини Івано-Франківського національного медичного університету, розповів про роль вчених-винахідників в охороні здоров'я нації.
 Вирішення проблеми енергоефективності природного газу окреслив професор, науковий керівник ДП „Івано-Франківськстандартметрологія" Петришин І. С.
 Керівник обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Віталій Кодря наголосив на тому, що потрібно підтримувати талановитих молодих людей, заохочувати їх до технічної творчості.
 Приємним сюрпризом для присутніх став виступ народного аматорського вокального ансамблю «Горлиця» с. Саджава Богородчанського району, які виконали декілька пісень із власного репертуару.
 На науково-практичній конференції „Інтелектуалізація економічного розвитку краю - вимога часу" була прийнята резолюція, у якій всі учасники зібрання звернулися до керівництва облдержадміністрації та обласної ради, органів місцевого самоврядування, керівників підприємств усіх форм власності, до керівників вищих навчальних та професійно-технічних закладів, низових осередків ТВР і СНІО України з проханням впливати на творчу активність працівників трудових колективів та установ, всебічно допомагати обдарованим особистостям. 

 

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка