Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Святкування Дня незалежності Америки в обласній бібліотец



4 липня 2013 року в Івано-Франківській ОУНБ ім. І.Франка в інформаційно-ресурсному центрі "Вікно в Америку" відбувся захід, присвячений святкуванню Дня Незалежності Америки. Учасниками заходу були гості зі США Джо та Лорі (Сієтл, Вашингтон), Едікі (Алжир), Александр (Якутськ, Росія), Тарас (Лондон, Великобританія) та постійні учасники засідань Клубу розмовної англійської мови.

   Гості зі США Джо і Лорі розповіли про традиції святкування Дня незалежності у їхніх рідних штатах – Мічіган та Північна Кароліна. Зараз вони з сім'єю проживають в штаті Вашингтон. Джо працює вчителем в американській приватній школі. Учасникам заходу було запропоновано майстер-клас з вивченню англійської мови за допомогою скоромовок.
     День незалежності США – державне свято Сполучених Штатів Америки, яке відзначається щороку 4 липня (часто так і називається: «Четверте липня») і є федеральним вихідним днем. У цей день у США згадують події 4 липня 1776 р., коли делегати Континентального конгресу підписали Декларацію Незалежності, в якій проголосили, що тринадцять колоній у Північній Америці стають вільними та незалежними державами і що усі політичні зв'язки між ними та Королівством Великобританії анулюються.
    День незалежності в США асоціюється як з політичними виступами і церемоніями, різноманітними громадськими і приватними подіями на вшанування історії, урядування та американських традицій, так із салютами, феєрверками, парадами, карнавалами, ярмарками, концертами, бейсболом, сімейними зустрічами, пікніками, барбекю.
    Так було й цього річ: з нагоди свята по всій країні проходили паради з американськими червоно-біло-синіми прапорами, пікніки, карнавали, концерти і феєрверки.
    Президент Барак Обама у своєму зверненні привітав співвітчизників з Днем Незалежності і віддав данину багатьом поколінням американців – від фермерів і вчителів до підприємців, чиїми спільними зусиллями Сполучені Штати перетворилися на країну, якою вона є сьогодні.

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка