Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Зустріч випускників програми FLEX в інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку»



30 червня 2013 року в Івано-Франківській ОУНБ ім.І.Франка, в центрі «Вікно в Америку» відбулася зустріч випускників програми FLEX.

   20 учасників зустрічі з західного регіону (м. Івано-Франківськ, Тернопіль, Луцьк, Чернівці, Калуш, Долина та інші)  впродовж дня ділилися досвідом життя та навчання в США, їх культури, традицій. Представники програми FLEX організували інтерактивну програму, де випускники виконували творчі завдання: колаж «Моя Америка», театралізували різні ситуації з життя в Америці, ділилися спогадами про життя та побут сучасної американської молоді. Цікавим було обговорення можливості допомоги вчителям англійської мови в середніх навчальних закладах при проведенні роботи з учнями. Мова спілкування – англійська.
   Корисною була доповідь щодо можливих грантів для випускників програми FLEX та можливості подальшого навчання в США.
Програма обміну майбутніх лідерів (FLEX) - це програма для учнів загальноосвітніх шкіл десяти країн співдружності незалежних держав (СНД) - Євразії, яка фінансується урядом Сполучених Штатів. Програма надає школярам стипендії, які дають їм змогу подорожувати до Сполучених Штатів, навчатися в американській школі протягом одного академічного року і проживати в американській приймаючій родині.
   FLEX був заснований у 1992 році, як основна програма Євразійської Шкільної Ініціативи Акту на Підтримку Свободи. Програма фінансується Державним Департаментом Сполучених Штатів. Програма була створена завдяки переконанню сенатора Біла Бредлі у тому, що найкращим шляхом для забезпечення довготривалого миру та взаєморозуміння між Сполученими Штатами та країнами Євразії є надання можливості молоді з цих країн особисто пізнавати Америку та американців. Основною метою FLEX є покращення взаєморозуміння між країнами та надання можливості молоді з Євразії спостерігати за американським державним устроєм та бути його частиною. З початку існування програми у 1993 році, більш ніж 17.000 молодих людей з Євразії взяли участь у FLEX і повернулися до своїх країн сповнені нового ентузіазму, бажання допомагати іншим та ділитися своїм набутим досвідом та знаннями для покращення життя у своїх громадах та країнах.
   В Україні FLEX працює з 1993 року. Щороку близько 300 фіналістів їдуть до Сполучених Штатів. Конкурс проводиться організацією Американські Ради з міжнародної освіти за підтримки Міністерства Освіти України.

Оновлено 29-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка