Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Візит литовських бібліотекарів до Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка



Івано-Франківську обласну універсальну наукову бібліотеку ім. І.Франка відвідала делегація з 17 бібліотекарів Публічної бібліотеки імені Людвіки та Станісловаса Діджюляй міста Анікщяй (Литва). Очолював делегацію директор бібліотеки Ромас Кутка.

   Бібліотечні фахівці ознайомилися з головною бібліотечною установою області, її діяльністю, проектами, поспілкувалися з бібліотекарями та читачами.
   В дарунок бібліотека отримала краєзнавчі видання про Анікщяй литовською мовою та світлини сучасної споруди бібліотеки м. Анікщяй, яка була побудована за спеціальним проектом і почала діяти два роки тому.
  Містечко Анікщяй вперше було згадано в 1440 році в державних документах. В 1516 р. тут було запроваджено Магдебурзьке право. В 2007 році місто отримало статус курортної території, а в 2012 році Анікщяй став столицею культури Литви. Це – місто, яке виховує класиків литовської літератури, процвітає, щорічно святкує храмове свято Св.Они та запрошує всіх в гості.
  Публічна бібліотека імені Людвіки та Станісловаса  Діджюляй в м. Анікщяй є головною бібліотекою в регіоні з 23 філіями в довколишніх селах. Функція бібліотеки спирається на загальні цінності та національні традиції. Метою є надавати вільний доступ до ідей, знання та інформації. Люди усіх вікових та соціальних груп мають доступ до інформації та Інтернету. Бібліотека використовує автоматизовану систему, яка називається LIBIS і служить для організації робочих процесів, а також забезпечує копіювання, сканування, друк, факс та інші послуги. Бібліотека має 52 фахівці, які навчають своїх відвідувачів, як використовувати доступні інформаційні технології та навчають комп'ютерної грамотності.
  Бібліотека також працює на вдосконалення існуючої системи розповсюдження інформації, зміцнення партнерства, зберігання документів, пов'язаних з регіоном Анікщяй, публікації регіональних досліджень. Бібліотека надає доступ до книжок, газет, звуко- та відео документів, традиційних та електронних каталогів, інших баз даних.
   Бібліотека проводить широку культурно-просвітницьку програму з популяризації книг, послуг та заохочення читання. Організовує різні літературні вечори та інші зустрічі, мистецькі та книжкові виставки, бере участь у різних проектах.
  Литовські колеги перейняли цікавий досвід роботи Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки у різних галузях бібліотечної справи, запропонували подальшу співпрацю.

Оновлено 23-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка