Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Дні Америки в Івано-Франківську: бібліотечний аспект



15-17 травня 2013 р. в м. Івано-Франківську проходили Дні Америки, у яких взяла участь і обласна універсальна наукова бібліотека ім. І.Франка. Серед розмаїття надзвичайно цікавих заходів працівники бібліотечних закладів міста і області, які зібралися в читальній залі ОУНБ ім. І. Франка, мали прекрасну нагоду послухати лекції директора Центру інформаційних ресурсів Посольства США в Україні, доктора історичних наук, віце-президента УБА В. С. Пашкової.

  Знаний спеціаліст на теренах бібліотекознавства, Валентина Степанівна Пашкова представила бібліотечній спільноті Івано-Франківщини дві презентації з актуальних проблем нашої галузі.
 
  Директори і провідні фахівці ОУНБ ім. І.Франка, обласної бібліотеки для юнацтва, міських філій, наукових книгозбірень вищих навчальних закладів, обласної медичної бібліотеки, шкільні бібліотекарі із великим зацікавленням віднеслися до виступу В. С. Пашкової на тему «Бібліотечні асоціації США та України: роль у визначенні етичних засад професії».

  Розкриті питання презентації змусили по-новому подивитися на роль бібліотечного працівника в сучасному суспільстві, його професійну етику та моральні цінності, проблеми конфіденційності у бібліотечно-інформаційному обслуговуванні користувачів, порівняти розроблений Українською бібліотечною асоціацією Кодекс етики з відповідним документом Американської бібліотечної асоціації.
  Не менший інтерес у бібліотечних фахівців м.Івано-Франківська, директорів і спеціалістів центральних районних бібліотек, читачів викликав виступ Валентини Степанівни на тему «Електронні книги та електронні читанки в бібліотеках: досвід США». Дана презентація ознайомила з основними аспектами та проблемами, що виникають у процесах використання е-рідерів в країнах Америки та Європи, і до яких мають бути готовими українські бібліотекарі.
  Директор обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка Людмила Бабій від імені учасників щиро подякувала В.С.Пашковій за лекції, які не тільки збагатили присутніх новими знаннями, а й дали поштовх до осмислення змін, що відбуваються у бібліотечній галузі України і світу.

  Валентина Степанівна також дала інтерв'ю івано-франківському обласному радіо, а також обласному телебаченню „Галичина", яке показало сюжет про захід, що відбувся в обласній бібліотеці.

 

   Світлини

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка