Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ОУНБ ім. І. Франка відвідав Аташе з питань культури Посольства США в Україні Ендрю Пол



20 березня 2013 року обласну універсальну наукову бібліотеку ім. І. Франка відвідав Аташе з питань культури Посольства США в Україні Ендрю Пол. Мета зустрічі – участь ОУНБ ім. І. Франка у проведенні Днів Америки в Івано-Франківську (15-17 травня 2013р.)

  Обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка тісно співпрацює із Посольством США в Україні за проектами: "Інтернет для читачів публічних бібліотек. LEAP", «Вікно в Америку», Програма «Бібліоміст», Пункт Доступу Громадян (ПДГ). Є вагомі напрацювання в рамках їх реалізації.

  Так в ОУНБ ім. І. Франка діє ресурсно-інформаційний центр (Р І Ц) за проектом «Вікно в Америку», який надає читачам бібліотеки актуальну інформацію про США; забезпечує доступ до ресурсів Інтернет; поповнює бібіотечні фонди англомовними друкованими виданнями з різних галузей знань та формує колекцію документальних і класичних фільмів. Це дало можливість успішно працювати англомовним клубам щодо спілкування англійською мовою та перегляду фільмів мовою оригіналу.

Вільний, безкоштовний доступ до Інтернет-ресурсів користувачі бібліотеки одержали з відкриттям Центру публічного доступу до Інтернету. Така можливість з'явилась після участі у конкурсі і реалізації першого проекту на Прикарпвтті та в обласній бібліотеці "Інтернет для публічних бібліотек (LEAP)", який проводився Посольством США в Україні.
  Інформаційний ресурс всесвітньої комп'ютерної мережі став вагомою складовою документально-інформаційних багатств бібліотеки і дає можливість оперативно і в повній мірі задовільняти запити її користувачів.
  Також ОУНБ ім. І. Франка є учасницею Програми «Бібліоміст», яка впроваджується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у рамках партнерства Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерством культури України.
  Метою програми є сприяння розвитку сучасної системи публічних бібліотек в Україні шляхом реалізації проектів: ,,Створення регіональних тренінгових центрів" на базі обласних універсальних наукових бібліотек та ,,Організації нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету" на базі районних бібліотек та їх філій.
  Програма співпрацює з Українською бібліотечною асоціацією (УБА), центральними і місцевими органами влади та бібліотеками на всій території України. Програма „Бібліоміст" ставить перед собою наступні завдання:
* Обладнати бібліотеки технікою, щоб члени громад отримали кращий доступ до інформації.
* Навчити бібліотекарів користуватися новітніми технологіями, щоб краще обслуговувати відвідувачів.
* Сприяти розвитку ресурсної бази бібліотечної асоціації для ефективнішого представлення інтересів бібліотек та бібліотекарів.
* Заручитися державною підтримкою для визнання ключової ролі бібліотек у суспільстві.    Обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка є учасницею Мережі Пунктів доступу громадян (ПДГ), яка започаткована Українською бібліотечною асоціацією у червні 2009 року в рамках ґранту Програми сприяння Парламенту України ІІ (ПСП ІІ) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
  Пункт Доступу Громадян – це інформаційний Центр,  де громадяни мають можливість отримати інформацію органів державної влади та дізнатись, яким чином можна долучитись та впливати на законодавчий процес. На сайті бібліотеки створено розділ Електронне урядування, де розміщено корисні посилання на офіційні сайти.
  Завдяки функціонуванню Центру правової інформації  в бібліотеці користувачі мають доступ до програми “НАУ” – нормативні акти України та інформаційних ресурсів Мережі ПДГ, які надходять електронною поштою.

 

Оновлено 23-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка