Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Семінар для керівників центрів „Вікно в Америку” та директорів бібліотек



3-5 жовтня 2012 року заступник директора Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка Любов Федик та керівник ІРЦ «Вікно в Америку» Людмила Жирик взяли участь в роботі семінару «Центри «Вікно в Америку»: використання нових стратегій і технологій для розширення аудиторії», який відбувся в м. Гурзуфі.

   На семінарі, який проводився Посольством США в Україні, виступили: заступник аташе з питань культури Даг Морроу, директор Центру інформаційних ресурсів Валентина Пашкова, директор проекту «Розвиток громад» Корпусу Миру США в Україні Марат Кюрчевський,  волонтери Корпусу Миру в Криму Барбара Візер та Крістін Граф.
Під час семінару розглядалися питання залучення нових користувачів до центрів «Вікно в Америку», шляхи розширення доступу до електронних книг в бібліотеці, успішна співпраця з волонтерами Корпусу Миру США з врахуванням культурних відмінностей, стратегії та засоби реклами і поширення інформації.
Набутим досвідом організації роботи центрів ділилися директори окремих бібліотек України. Учасники заходу мали можливість працювати в групах, де обговорювалися механізми обліку, придбання та примірні правила користування електронними рідерами та іPad-ами в бібліотеках, розроблялися стратегії залучення нових користувачів до центрів «Вікно в Америку».
  Фахівці ОУНБ ім. І.Франка презентували успішний проект розмовного англійського клубу, який діє в рамках проекту, ділилися досвідом роботи з користувачами та волонтерами Корпусу Миру на Івано-Франківщині.
За успішну діяльність Івано-Франківський Центр «Вікно в Америку» отримав грант для придбання та оновлення технічного забезпечення, нові фільми та книги, 4 електронних прилади для зчитування книг, наповнені 58 сучасними виданнями англійською мовою.

Оновлено 29-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка