Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Апалачі – Карпати: далеке й близьке



У відділі літератури іноземними мовами Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка в рамках проекту «Вікно в Америку» відбулася зустріч з Крістофером Міллером, науковцем програми Фулбрайта в Україні. На даний час п. Міллер працює викладачем у Прикарпатському національному університеті ім. В.Стефаника та проводить дослідження Карпатських гір.

Темою презентації, які провів гість, були американські гори Апалачі та українські гори Карпати: порівняльний аналіз. Пан Міллер провів аналогії в географічному розташуванні, краєвидах, природних ресурсах, декоративно-прикладному мистецтві, музичній культурі та багатьох інших аспектах, які виявилися багато в чому схожими з нашим карпатським регіоном.

Учасники заходу мали багато запитань до Крістофера Міллера стосовно його досліджень, його перших вражень від України та Івано-Франківщини зокрема, нашої системи освіти та іншої інформації.

Крістофер Міллер подарував читачам бібліотеки ілюстроване країнознавче видання англійською мовою "A Handbook to Appalachia" («Путівник по Апалачі»), де американські науковці висвітлюють різноманітні питання історії, географії, релігії, освіти, побуту, літератури, живопису та музичної культури гірського регіону Апалачі.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка