Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

У світлі віри та любові Орисі Яхневич



Шановні користувачі! У відділі краєзнавчої літератури обласної бібліотеки в рамках циклу „З літературної скарбниці Прикарпаття” функціонує ювілейна книжкова виставка „У світлі віри та любові Орисі Яхневич”, присвячена 70-літтю від дня народження відомої прикарпатської поетеси.

Народилася вона в с. Семенівка Городенківського району в сім'ї сільського коваля. З восьми років тяжкою недугою прикута до ліжка. Середню освіту здобула заочно в Незвиській загальноосвітній школі.

У 1962 році поетеса вперше надрукувала добірку своїх віршів під назвою „Життя  всміхається  через  вікно". Її твори публікувалися в обласній та всеукраїнській періодиці, у колективних збірниках „Перевал", „Суцвіття".

У творчому доробку Орисі Яхневич такі  поетичні збірки як: „Я іду", „Сонце і гроза", „Тепло любистка", „Чари любові", „Молімось", „Горіння" та інші. Її вірші  світлі, чисті, щирі. У них - відверта сповідь серця, схвильований голос душі, ясне горіння думки авторки. 

Орися Яхневич - член Національної спілки письменників України,  лауреат літературної премії імені Тараса Мельничука за книгу „Нескорена". А за багатолітню плідну працю на літературній ниві Прикарпаття удостоєна премії імені Леся Мартовича.

Колектив обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка щиро вітає Орисю Михайлівну з ювілеєм. Бажаємо Вам здоров'я, миру, любові та творчої наснаги, а всіх бажаючих запрошуємо познайомитися з творчим доробком поетеси, представленим на виставці „У світлі віри та любові Орисі Яхневич".

 

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка