Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

УПА: погляд із сьогодення



До вашої уваги у відділі краєзнавчої літератури обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка діє виставка з однойменною назвою, присвячена 75-й річниці створення Української Повстанської Армії, яка уособила в собі звитягу кращих синів і дочок українського народу, які у роки воєнного лихоліття виборювали свободу і незалежність нашої держави.

На свято Покрови Пресвятої Богородиці ми відзначаємо 75-річчя створення Української Повстанської Армії.

Самовіддана і мужня боротьба УПА заслуговує всенародного визнання і пошанування, тому відкривати все нові і нові сторінки історії визвольних змагань на сторінках книг та періодики - це наше увіковічнення пам'яті загиблих вояків УПА.

УПА - це широкомасштабний партизанський рух опору, який був дуже добре організованим, мобільним, скоординованим і являв собою дійсно партизанську армію відмінну від усіх інших, що діяли в Другу Світову Війну. Все керівництво УПА було високорелігійним і велику увагу приділяло захисту церкви на західноукраїнських землях. Українська Повстанська Армія була народною армією. Вона діяла в умовах бездержавності протягом багатьох років і повністю утримувалася народом.

Серед видань, представлених на виставці, є багатотомне видання „Літопис УПА", наукові дослідження українських вчених та прикарпатських краєзнавців, зокрема унікальне видання „Реабілітовані історією",книги про Романа Шухевича, інших визначних діячів визвольного руху, альбоми повстанських світлин „Армія безсмертних" та „Яворівський фотоархів УПА", численні спогади наших краян - вояків УПА. Не перестають цікавити користувачів романи Михайла Андрусяка „Брати грому", „Брати вогню" та „Брати просторів", Уласа Самчука „Чого не гоїть огонь", твори Михайла Томащука, Миколи Когута, Геннадія Бурнашова, книги серії „Наші партизани" та багато інших.

Тож запрошуємо вас переглянути виставку „УПА: погляд із сьогодення" з фондів обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, щоб ще раз звернутися до тематики визвольних змагань, подвигу героїв УПА.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка