Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Відзначаємо Європейський тиждень місцевої демократії у бібліотеці



З 9 до 15 жовтня 2017 року Європейський тиждень місцевої демократії (ЄТМД) офіційно святкуватиме десяту річницю. За цієї особливої нагоди в рамках святкування (ЄТМД) центр електронних засобів інформації ОУНБ провів інформаційно-пізнавальний захід з мультимедійною презентацією «Місцева демократія в Україні: витоки та сутність» для бібліотечних працівників – представників об’єднаних територіальних громад Івано-Франківської області.

     Дана презентація спрямована привернути увагу громадян до питань місцевої демократії, покращити їхню обізнаність та залучити до місцевих політичних процесів у своїх ОТГ. Завідуюча ЦЕЗІ О.В. Люба наочно у доступній формі показала, яким чином можна вплинути на життя міста, селища, села за допомогою різних ініціатив. Зокрема: електронних петицій, громадського бюджету, місцевих ініціатив, громадських слухань, органів самоорганізації населення, громадських обговорень проектів нормативно-правових актів, Громадської ради.
     Європейський тиждень місцевої демократії є щорічною європейською подією, покликаною заохотити громадськість до участі у вирішенні питань місцевого значення. У 2017 році ЄТМД проходить на підтримку ініціативи Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи з метою залучення громадян і просування демократії на рівні, ближчого для громадян.
     На загальноєвропейському рівні проведення заходів Європейського тижня місцевої демократії сприяє виконанню Україною своїх зобов’язань перед Радою Європи в сфері місцевої і регіональної демократії, реалізації політики європейської інтеграції України, підвищенню спроможності громадян до інтеграції у світову та європейську спільноту.

      Світлини

Оновлено 18-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка