Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«Інтелект-клуб: роки діяльності. Випуск 2»



Серед багатьох інтелектуальних напрацювань Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка за 2017 рік є випуск другого видання «Інтелект-клуб: роки діяльності», яке поповнило фонди відділу економіко-виробничої літератури.

   Книжка є продовженням попереднього видання, яке присвячувалося висвітленню досвіду роботи Інтелект-клубу творчих особистостей «Галицькі кмітливці» – спільного проекту Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка та обласних організацій Товариства винахідників і раціоналізаторів України та Спілки наукових інженерних об’єднань України – у 2002-2010 роках.
   У другому випуску видання розкрито форми діяльності Клубу, описано заходи, які були організовані для читачів бібліотеки та громадськості краю за період роботи (2011р. – перша половина 2017р.). За цей час проведено біля 30 творчих зустрічей, які популяризують здобутки новаторів Прикарпаття та сприяють активізації винахідництва і раціоналізації в краї під девізом «Інтелект нації – на службу суспільству».
   Наведено основні напрямки діяльності «Громадської приймальні» – інформаційно-правового центру підтримки винахідництва і раціоналізації, що діє на базі Івано-Франківської універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка. У 2012 році цей проект за попереднім конкурсним відбором фахівці головної книгозбірні області презентували на Ярмарку інноваційних бібліотечних послуг «Сучасна бібліотека: розвиваємо місцеві громади» (м. Київ, Український дім) і був відзначений Почесною Грамотою Міністерства культури України.
   Підготовлений випуск довідника «Інтелект-клуб: роки діяльності» розповідає про лауреатів обласної премії ТВР ім. Г. Терсенова за період 2011-2016 роки.
   У виданні також подана Історія Клубу в іменах – біографічні нариси про нових дійсних членів Інтелектуального клубу – науковців, винахідників, раціоналізаторів, молодих новаторів, їх основні здобутки в науці, техніці, технологіях, організації і управлінні.
   Матеріали про зустрічі з творчими особистостями, династіями винахідників Прикарпаття – Бойків, Гречаників та Середюків, 45-річний ювілей наукової школи Дмитра Фреїка, презентації кафедр провідних вищих навчальних закладів міста – Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника (кафедра агрохімії і ґрунтознавства) та Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (кафедра менеджменту і адміністрування), виставок технічної творчості, колективних праць вчених, нових книг Миколи Кардащука, виробниче виїзне засідання у дендропарк «Дружба», та ще багато інших цікавих подій у діяльності Клубу розміщено у послідовності їх проведення.
  Висловлюємо вдячність доктору хімічних наук, завідувачу кафедри теоретичної та прикладної хімії ПНУ ім. В. Стефаника Миронюку Івану Федоровичу за статтю «Майбутнє за інноваціями», яка увійшла до книжки.
  Отож, запрошуємо усіх бажаючих до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка переглянути це довідкове видання
  Інтелект-клуб: роки діяльності. Вип. 2 / Б. І. Середюк, Л. М. Шляхтич, Л. В. Бабій. Г. В. Селянкіна. – Івано-Франківськ, 2017. – 74 с.

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка