Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Європейські столиці запрошують



27 вересня у всьому світі щорічно відзначається Всесвітній день туризму. Історія виникнення цього свята досить проста: його було встановлено Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристичної організації 1979 року в Іспанії .


  Щорічно свято проходило під різними девізами. День туризму 2017 має девиз : « Світло, повітря та космос» .
  Туризм в сучасному розумінні, як масове явище і широкодоступна можливість здійснення подорожі, виник порівняно недавно, на початку минулого століття і є однією з найбільш значних галузей економіки в світі, а для деяких країн, що розвиваються - основною економічною галуззю.
  Залежно від мети подорожі,туризм поділяють на спортивний, пізнавальний (екскурсійний), діловий, любительський (мисливський, рибальський), кулінарний та інші.
  В залежності від засобів пересування - пішохідний, лижний, автобусний, автомобільний, авіаційний, велосипедний ,водний, залізничний, комбінований та інші.
  Найбільш відвідувана туристична країна Європи і світу - Франція. На старому континенті вона приймає кожного п'ятого відпочивальника. У Парижі ви побачите Єлисейські поля, Лувр, Собор Паризької Богоматері, Нотр - Дам де Парі, безліч прекрасних замків. Найбільш інтенсивно туристичний обмін здійснюється з Німеччиною та Великою Британією. Одним із основних постачальників туристів у Францію є Німеччина, за нею йдуть Велика Британія, Бельгія, Італія, Швейцарія, Іспанія, Нідерланди.
  В Італії ви побачите багато цікавого. Столиця Рим  запрошує подивитися Колізей,фонтан Треві, Форум Веспасіана , Катакомби Доміцілли.
 У Празі ви побачите знаменитий Карлів міст, Старомєстську плоша. Єврейське кладовище, Старе місто, Празький град.
  Берлін  запрошує вас подивитися Будівлю Рейхстагу, Купол Рейхстагу Бранденбурзькі ворота, Богемську Пивоварню.
  Огляд визначних пам'яток Варшави варто почати з Замкової площі а точніше, з її центру, де знаходиться чудова колона Сигизмунда III. На Ринковій площі Варшави знаходиться символ міста - пам'ятник Сіренко, русалки, в руках якої меч і щит. Неподалік розташована фортеця Барбакан - укріплена споруда з масивними захисними баштами і мурами. Зверніть також увагу на пам'ятник Яну Кіліньскому, національному герою. Найкрасивішою і старовинною вулицею міста вважається Краківське Передмістя, де також багато архітектурних та історичних пам'яток, костьолів і пам'ятників. Виділяється палац Радзивіллів, в якому розташувалася Рада міністрів. Перераховувати можна довго
  За даними Всесвітньої туристської організації, Європа основний турістопрінімающій регіон.
Міжнародний туризм став одним з найбільш динамічних секторів світового господарства. Економічне значення міжнародного туризму, як джерела валютних надходжень, забезпечення зайнятості населення, активізації регіонального розвитку, фактора реструктуризації економіки, постійно зростає.
  День туризму - свято всіх, хто хоч раз відчув себе в ролі мандрівника, вибираючись з щоденної буденної суєти в ліс або на поле, на берег річки або озера, на море чи курорт, а також в інші місця, на які так багата наша улюблена земля! Цілком природно, що це свято і тих, хто сам безпосередньо зайнятий у цій сфері - сфері туристичного бізнесу.
  То ж, запрошуємо всіх бажаючих до відділу загального читального залу нашої бібліотеки на перегляд книжково-ілюстративної виставки «Європейські столиці запрошують», де  ви побачите багато цікавого та пізнавального.   

 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка