Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Інформаційно-ілюстративна виставка за сторінками періодичних видань «Cпасівські мандри»



У відділі економіко-виробничої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка організована інформаційно-ілюстративна виставка за сторінками періодичних видань «Спасівські мандри».

«Тихо, з урожайною молитвою,

У ніч дивилися куполи храму.
Сам Господь, напевно, за хвірткою
Яблуком дзвонив у дзвони...»

Літній місяць серпень радує нас яскравими фарбами квітів, щедрими дарами лісів, садів, полів та трьома прекрасними, світлими християнськими святами: Медовий, Яблучний і Горіховий Спас.

Саме слово «Спас» пов'язане з Ісусом Христом, якого називають Спасителем.

Медовий Спас - свято, що має свої вікові традиції. Головна з них - освячення церквою води, меду і букетиків квітів з маком. Господині до цього свята готують різноманітні страви з додаванням маку: макові рулети, булочки, пиріжки та млинці. І, звичайно, пряники та медові напої стають незмінними атрибутами святкового столу.

Назва свята бере витоки у наших далеких предків, які в цей день вперше виймали з вуликів стільники. Викачавши із сот мед, пасічники несли його в церкву і освячували. Вважалося, що саме такий мед набуває особливо цілющих властивостей.

Свято Преображення Господнього Християнська Церква перейняла від Старого Завіту, який приписував приносити перші плоди до Храму Господнього.

Саме про ці віковічні традиції українського народу ви можете дізнатися зі сторінок періодичних видань інформаційно-ілюстративної виставки  «Спасівські мандри», яка організована у відділі економіко-виробничої літератури обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

Тож запрошуємо усіх бажаючих відвідати цікаву виставку.  

 

 

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка