Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Американський та український погляди на Україну



3 серпня 2017 року Івано-Франківський інформаційно-ресурсний центр «Вікно в Америку» відвідали учасники проекту Ukraine Inside Out: Discovering Ukraine in one summer by motorcycle / Вся Україна за одне літо на мотоциклі.

Нашими гостями були американець, мандрівник, ентузіаст мотоподорожей Монті Міртл та українка, тревел журналіст, редактор, колишня ведуча рубрики в журналі «Світ туризму» і автор туристичного порталу «Попутно» Наталя Адаменко.

Монті Міртл відвідав 36 країн і проїхав на мотоциклі близько 100 000 км. Працював рік в Антарктиді, в найпівденнішій точці Землі - Південному полюсі, на Полярній науково-дослідній станції Амундсена-Скотта та один рік був співробітником Посольстві США в Україні.

Їхня презентація була про інноваційний двомовний проект дослідження маловідомих пам'яток історії, перлин природнього ландшафту і малознаних куточків всіх регіонів України, які можна відвідати впродовж мотоподорожі за одне літо. Даний проект має на меті показати світові і українцям справжній туристичний потенціал країни і багатство її природи та історії, разом з тим надати практичну інформацію про місця для відвідування, маршрути, дорожні умови. Також продемонструвати два різних погляди на нашу країну українки та американця. А ще - підкреслити ідею єдності України.

Відвідувачі заходу мали можливість поспілкуватися з гостями англійською мовою, побачити цікаві світлини з подорожей як Україною, так і Антарктидою.

Партнерами даного проекту є:  Rothausen Development, Данська IT компанія, що спеціалізується на розробці Travel Apps; Мотофестиваль Тарасова гора-2017; Американський дім в Києві; Poputno.info - сайт для самостійних мандрівників; All-Ukraine - інформаційно-туристичний портал.

Світлини

Оновлено 27-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка