Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Українські книги, які читають у всьому світі.



У період літніх відпусток працівники відділу загального читального залу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка пропонують своїм читачам книжково-ілюстративну виставку-панораму творів української літератури «Книги, що перетнули кордон».

 

Перед вами добірка видань українських письменників, які відомі не лише в Україні, але й за кордоном. Цими книгами зачитується багато читачів з усього світу. Це скарби нашої літератури, які стверджують цінність українського письменства та презентують Україну по всій земній кулі.

Зокрема, на виставці представлені твори класиків української літератури: Григорія Сковороди, Івана Котляревського. Тараса Шевченка, Лесі Українки. Івана Франка, які вже давно здобули міжнародне визнання.

Сучасне українське літературне поле представлено також достатньо широко. Читачі мають змогу ознайомитись з всесвітньо відомими творами Юрія Андруховича, Юрія Винничука, Володимира Даниленко, Сергія Жадана, Оксани Забужко, Юрка Іздрика, Ліни Костенко, Марії Матіос, Тараса Прохасько, Степана Процюка, Ірен Роздобудько, Михайла Слабошпицького, Валерія Шевчука, Василя Шкляра, Володимира Шовкошитного та інших. Ця якісна сучасна українська література допомагає осягнути нюанси свого часу. Адже саме письменник, як ніхто інший, має сили та наснагу хоробро дивитись в очі дійсності і не приховувати правду.

Тож запрошуємо всіх, хто знає, любить читати і цінує вітчизняну літературу завітати до відділу загального читального залу. Українська книга, яка завоювала популярність у світі, чекає на зустріч з вами.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка