Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Літературна зустріч в обласній бібліотеці



18 липня 2017 році в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася творча зустріч з письменницею Анною Шпилевською та поетесою Марією Пак.

     «Анна Шпилевська - етномузикознавець,  письменниця, журналістка. Народилася у Рівному. Навчалася у Львівській національній музичній академії, працювала в філармонії, була солісткою етногурту «Трояка Ружа». Крім музичного таланту, етномузикологічних досліджень, у неї проявились і літературні здібності. Першим доробком її літературної творчості стала дебютна збірка «Симфонія хаосу». Сьогодні авторка презентує новий роман «Лірник» - такими слова розпочала знайомство учасників зустрічі з письменницею модератор Ольга Деркачова.
    
     Роман «Лірник» розповідає містичну історію мольфара-лірника, наповнену гуцульською магією, чарами гір, щирістю та любов'ю. Така чарівна, сповнена небезпечних пригод, історія могла трапитися лише в Карпатах. Авторка перенесла на сторінки твору своє захоплення музикою гірських смерек, пахощами трав, звичаями та побутом горян, гуцульською говіркою.
     Анна Шпилевська поділилася своїми роздумами про життя, про роман «Лірник», читала уривки зі своїх прозових творів, вірші про кохання, музику, життя. Були і сумні нотки, бо коли людині не байдужа доля країни, вона не може мовчати.
    Присутні на літературні зустрічі також мали змогу поспілкуватися з цікавою і творчою особистістю, веселою дівчиною та надзвичайно приємною людиною - поетесою Марією Пак, яка представила свою нову поетичну збірку «Інкогніто».

     «Моя нова книга – це розбитий пазл із сотні облич, душ і війн. І я показую її людям. Тільки тому, що вірю в те, що слова, як сльози, - цілують вогнем вуста  і не залишають місця для брехні. Мої вірші подекуди жорстокі, крикливі, розгнуздані і навіть злостиві; часом від них віє найчистішою    любо в’ю і ніжністю, а часом - просто спокоєм роздумів» - зазначила молода поетка.
     Марія бере участь у багатьох фестивалях по всій Україні, зокрема є одним із організаторів фестивалю старовинної української музики в м. Стрий, дає авторські концерти, оскільки пише ще й музику.

     Приємним сюрпризом для присутніх стало і авторське виконання пісень талановитої особистості Марії Пак. 

     Директор бібліотеки Людмила Бабій подякувала  гостям за приємне спілкування, за подаровану усім прекрасну зустріч, наповнену музикою і  поезією  і побажала  молодим авторкам щасливої творчої долі, вдумливих читачів, нових сюжетів.


Світлини
     

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка