Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Народній артистці України Аді Роговцевій в дарунок



Цьогоріч місяць липень ювілейний для народної артистки України Ади Роговцевої. З цієї нагоди працівники відділів літератури з мистецтва та книгозберігання Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка підготували книжкову виставку-бенефіс “Ада Роговцева — примадонна сцени і кіно”.

     Народилась Ада Роговцева на Сумщині. Закінчила Київський театральний інститут ім. Карпенка-Карого.  Стала актрисою Національного академічного драматичного театру ім. Лесі Українки у Києві, якому присвятила 35 років і зіграла понад 60 ролей. Майже 700 разів виходила на сцену у виставі "Варшавська мелодія", яку вважає знаковою в своїй акторській кар'єрі.  Грала в багатьох спектаклях Романа Віктюка. Виконала ролі майже у 80-ти кінострічках, серед яких найвідоміші - "Вічний поклик",  "Мій генерал", "Тарас Бульба". Кожна роль Ади Роговцевої в кіно - це правдива хвилююча жіноча історія, тому всі, хто хоч раз дивився бодай один фільм за її участі, люблять і захоплюються талантом актриси.

Ада  Роговцева - ще й автор поетичних збірок "Мамині молитви" і "Цілую голос твій", книг "Мій Костя" і "Свідоцтво про життя". Захоплюючись талантом, глибокою душевною красою Ади Миколаївни, можна стверджувати, що причина її популярності і професійної затребуваності криється у вмінні любити, співпереживати, слухати, не проходити повз.
   Мешканці Івано-Франківська також неодноразово мали можливість побувати на виставах за участі неперевершеної артистки, спілкуватися з легендою театру та кіно.
    Колектив обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка щиро вітає Аду Роговцеву з ювілеєм. Бажаємо міцного здоров'я, добробуту і всіх Божих ласк.
Запрошуємо у відділ літератури з мистецтва переглянути книжкову виставку-бенефіс "Ада Роговцева - примадонна сцени і кіно" на якій представлені книги й періодичні видання, що розкривають життя та творчість артистки.

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка