Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«Усім, хто любить подорожувати»



У відділі економіко-виробничої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнута тематична книжкова виставка «Усім, хто любить подорожувати».

«Іноді один день, проведений в інших місцях,

дає більше, ніж десять років життя вдома»

                                              Анатоль Франс.

Краще ніж подорожі, людство поки нічого не придумало. До того ж, будь яка мандрівка в далекі або ближні країни дарує безліч знань, спогадів, почуттів та емоцій. Подорожуючи світом, людина краще починає розуміти, чого вона хоче від життя, з'являється бажання бути незалежним, формуються її людські цінності, вигострюються навички виживання.

У всьому світі нараховується більше ніж 200 країн, які можна відвідати без особливого ризику для життя. На планеті живе понад 7 мільярдів людей, які сповідують різні релігії та дотримуються різного світогляду. Вже не кажучи про безліч чудес світу - як рукотворних, так і природних. Все це вартує того, щоб побачити і самому дослідити коли спостерігаєш розкішні схід і захід сонця, диких тварин у природному середовищі, чудові і величні водоспади і незвичайні пам'ятники архітектури. Тільки тоді починаєш усвідомлювати, який великий, різноманітний і дивовижний цей Світ.

 Будь яка мандрівка в першу чергу змінює людину зсередини, її ставлення до інших людей. І тільки подорожуючи ми розумієш, що в інших місцях можуть жити абсолютно інші люди з іншою системою цінностей, манерою спілкування, іншими звичками в харчуванні і способах одягатися. Зрештою, ці люди говорять іншою мовою. В принципі, це легко уявити собі сидячи на дивані, але неможливо відчути, якщо не відправитися в подорож.  

  Мандрівка    дає  такі  майстер-класи з вміння спілкуватися і домовлятися, які не можна отримати в жодних університетах світу. Тільки в азарті пошуку, творчому запалі, на життєвому зламі відбуваються дивовижні речі. Вони захоплюють своїми пригодами, сповнені несподіванками і надзвичайними ситуаціями, які обдаровують філософським прозрінням, заглибленням в осмислення себе і світу, насичують мудрістю різних народів світу.

Тож не відкладайте на примарне завтра те, що принесе вам щиру радість вже сьогодні і може навіть кардинально змінити ваше життя. Присвятіть час тому, щоб побачити світ і відчути повноту його. Мандруйте сміливо, з повною свободою і протягом усього довгого життєвого шляху, ви будете ближчі до оточуючих вас людей.  

Тож, запрошуємо усіх, хто ще не знає як провести свій вільний час чи відпуску до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка у відділ економіко-виробничої літератури, щоб детальніше ознайомитися із ілюстрованою тематичною книжковою виставкою: «Усім, хто любить подорожувати».

 

Оновлено 16-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка